Bakan Ergin Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Milletin iradesinin önündeki manialar önemli ölçüde temizlenmiştir” dedi.

Bakan Ergin Açıklaması

Dörtyol'da AK Parti Teşkilatı’nın düzenlediği programa katılan Bakan Ergin, Hatay'ı Türkiye'nin ilk 5 ilinden biri yapmak için büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu söyleyerek seçim startı verdi. “Siyasi hayata geçtiğimiz 1950 yılından itibaren her 8-10 yılda bir darbelerler e-muhtıralarla kurulan hükümetler yıkılırdı” diyen Bakan Ergin, 2002 yılından itibaren milletimizin bize verdiği vekalet ile milletimizin iradesini ortaya koyarak milletin önündeki maniaları önemli ölçüde temizlediklerini belirtti.

Bakan Ergin, “Bu ülkede siyasetçi seçim bölgesinde söz verir, ama Ankara’ya gittiğinde sözünün gereğini yerine getiremezdi çünkü siyaset ve meclisin üzerinde vesayet makamları, vesayet odakları vardı. Halkın iradesinin üzerindeki odaklar ve makamlar bir kenara itildi. Millet ile vekili, millet ile milletin temsil edildiği parlamento arasında hiçbir engel kalmadı. Bunun neticesinde bugün Türkiye'de Allah'ın izniyle doğrudan demokrasi yönünde ciddi bir engel kalmamıştır. Bunu siz milletimizin bize verdiği güçlü destekle beraber başardık” dedi.

Bakan Ergin, “Bu ülkeye hizmet anlamında yollar, barajlar, hava alanları, adalet sarayları, hızlı trenler, eğitim kurumları gibi saymakla bitmeyen maddi hizmetler yaptık. Ancak AK Partinin 11 yıl boyunca yaptığı en önemli hizmet, milletin iradesinin önündeki engelleri kaldırmak, milletin arzularının önüne kurulan bentleri yıkmak, Ankara'yla Dörtyol'u Hatay'ı yüzyüze getirmek olmuştur. Siyasetçi burada ne söylüyorsa Ankara'da onu söyleyebilir hale geldi. Geçmişte siyasetçi milletine bir söz veriyordu. Ankara’ya gittiğinde o sözünü yapmaya kalkarsa ya partisi kapatılıyordu ya kendisini hapse atıyorlardı. bütün bunlar bertaraf edildi. Bu ülkede artık düşünce ve ifade özgürlüğü adına önemli adımlar atılmıştır. Demokrasiyi askıya alan vesayet organlarının önemli ölçüde etkisiz hale getirildi ancak atılması gereken adımlar var” diye konuştu.

Kaynak: İHA