'Anadolu'yu Mayalayanlar' Konferansı

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, "Anadolu'da İslam ve irfan mayası o kadar sinmiştir ki biz bunu, atasözlerimizde, deyimlerimizde ve şiirlerimizde görebiliriz" dedi.

Mudurnu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir konakta düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yalsızuçanlar, İslam dininin Anadolu'da yaşayan insanlar üzerinde çok büyük etki bıraktığını söyledi.

Kuran'ı Kerim'de geçen, "Şehitler için, ölü demeyin, onlar diridirler" ayetini hatırlatan Yalsızuçanlar, "Şimdi kazsak bedenleri sıcaktır. Kefenleri dahi bozulmamıştır. Anadolu'da İslam ve irfan mayası o kadar sinmiştir ki biz bunu, atasözlerimizde, deyimlerimizde ve şiirlerimizde görebiliriz" diye konuştu.

Yalsızuçanlar, konuşmasında İstiklal Marşı'nın yazılma aşamalarını ve hangi duygularla yazıldığını da anlatarak, "Peygamberimizin ilk aldığı ilk vahi nedir? 'İkra' yani 'Oku' yani emir kiti. Birde okumanın ne kadar zengin bir anlamı var. Sadece kitap okumak değil, gönülden okumak, gönül kitabını okumak, anlamak. Peygamberimizin ne kar güzel bir hadisi var. 'Eğer siz öğrendiklerinizle, Allah'ın size verdikleriyle amel ederseniz, Allah size daha bilmediğiniz nice şeyler öğretir' Demek ki bilmek yetmez. Yaşamak, tatmak ve olmak lazım" şeklinde konuştu.

Program sonunda kitaplarını imzalayan Sadık Yalsızuçanlar'a Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA