Sessiz Dünyanın Yeni Çini Ustaları

Bursa'da 15 işitme engelli genç çinilik sertifikası aldı.

Sessiz Dünyanın Yeni Çini Ustaları

İşitme engelli gençleri tarihi İznik çinileriyle tanıştırmak ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bu sanatı gün ışığına çıkarmak için başlatılan proje meyvelerini verdi. Bursa Valiliği İl Özel İdaresi, Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü, Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen "İznik çinisinde mavi sessizlik" projesinde 15 İşitme engelli genç sertifika aldı.

Törende konuşan Özel İdare Genel sekreteri Bilal Çelik, "Özel İdare olarak bize getirilen her sosyal projeye destek vermeye çalıştık. Engelli insanlarımızın meslek edinmeleri konusunda hazırlanan her projede yer almaya çalıştık" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, projenin maksadına ulaştığını ifade ederek, "Engelli gençlerimizin meslek sahibi olmasını arzu ediyoruz. Hayatlarını kendilerinin kazanmaları çok önemli" diye konuştu.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de, "Bizler her ne kadarda kendimizin bir engeli olmadığını biliyor olsak da, işitme engelli gençlerimizin İznik çinisine nasıl hayat verdiklerini görünce asıl engellinin bizler olduğunu anladık. Onlar artık sessiz dünyanın yeni çini ustaları olacaklar" dedi.

Kaynak: İHA