Manisa'da Köylülerin Tapu Sevinci

Saruhanlı ilçesi Adiloba köyünde satışları daha önce gerçekleştirilen fakat Manisa'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla prosedürler nedeniyle satış izinleri İçişleri Bakanlığı'ndan yeniden alınan arsaların tapuları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Adiloba Köyü Muhtarı Osman Pala, İçişleri Bakanlığı'nın satış izni vermesi sonrası hazırlanan tapulardan bazılarını hak sahiplerine teslim etti.
Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy içi mevkisindeki alanı 3367 Sayılı Köy Kanunu kapsamında yaklaşık 1,5 yıl önce imara açarak parsellediklerini, 96 parça arsanın satışını yaptıklarını söyledi.

Manisa'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla, valilik izni ile gerçekleştirilen taşınmaz satışlarının İçişleri Bakanlığı'nın onayına bağlandığını ve bu nedenle köylülere tapularını veremediklerini hatırlatan Pala, "Prosedürleri yeniden yerine getirdik. Manisa milletvekillerimizin girişimiyle İçişleri Bakanlığımızdan satış izinlerini aldık. Yaklaşık 1,5 yıl sonra hak sahiplerine tapularını teslim edebildiğimiz için mutluyuz" dedi.

Hak sahipleri ise Muhtar Pala'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA