Hakkari'de Ağaç Dikme Şenliği

Hakkari Üniversitesinin "Daha yeşil bir Hakkari, daha yeşil bir dünya" sloganıyla başlattığı ağaç dikme kampanyası kapsamında 6 bin fidan toprakla buluştu.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile Eğirdir Belediyesinin desteğiyde yürütülen kampanya kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gönderilen fidanlar, ünivesitenin Kıran Mahallesi'ndeki yerleşkesine dikildi.
Düzenledikleri kampanyaya verdikleri desteklerden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Eğidir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'a teşekkür eden Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, şöyle konuştu:
"Hakkari'yi bundan sonra sadece kar kaplamış dağlarla değil, orman olmuş dağlarla da anacağız. Biz bunun kapısını açtık. İnşallah devam eder. Bakanlığımız bize 6 bin ağaç gönderdi. Bu ağaçları getirme konusunda valiliğimizin bize çok ciddi desteği oldu. Ağaç dikme çalışmalarımızı önümüzdeki yıl devam ettireceğiz. İleride bugünün gençleri bu ağaçların gölgesinde oturup rahat bir nefes alınabilecek."
Konuşmanın ardından yaş kütüğünün üzerine isimlerin çivilenmesinin ardından, 6 bin fidan şenliğe katılan kurum temsilcileri ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
Törene Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Orman ve Su İşleri Elazığ Bölge Müdürü Ziya Polat, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA