Eski Atatürk Stadı Yerine Yapılması Planlanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, eski Atatürk Stadı yerine yapılması planlanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için belediye meclisinin imar izni vermemesini kınadı.

İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, MHP'li Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın, son aylarda artırdığı siyasi manevralarının, inandırıcılıktan hayli uzak olduğu öne sürüldü.
Belediye başkanının öncelikli görevinin şehrine ve halkına hizmet üretmek olduğu ifade edilen açıklamada, bu alanda ciddi zaafları bulunanların işi yeşil alan istismarıyla ters yüz ederek hedef şaşırtmasına asla izin verilmeyeceği belirtildi.
Hukuki sorunları nedeniyle uzun bir süredir atıl durumda bulunan ve mart ayında İl Genel Meclisinin aldığı kararla Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen eski Atatürk Stadyumu'nun, Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi olarak şehre kazandırılmasının, AK Parti'nin önemli hedeflerinden biri olduğu kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:
"Gümüşhane'nin bir üniversite kenti olarak gelişmesine ciddi oranda güç katacak söz konusu projenin, şehrin siluetine de çok önemli estetik bir katkı olacak ve gençlere yönelik geniş bir sosyal alan oluşturacaktır. Gümüşhane'nin son 15 yılında yaşadığı birçok olumsuzluk ve sorunun müzminleşmesinde, Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın meselelere yaklaşım tarzı son derece etkili olmuştur. 14 yıldır şehrin neredeyse tüm yeşil alanlarını betonlaştırırken gündeminde yeşil alan hassasiyeti yoktu da şimdi mi bu hassasiyeti depreşti? Bu yeşil alan, kat ve otopark hassasiyeti neden yeni belediye binasında depreşmedi? Devasa bir binayı şehrin göbeğine dikerek oradaki yeşil alan olacak araziyi heba etmedi mi? Birçok meselede olduğu gibi bu meselede de Mustafa Canlı'nın tutumunu samimi bulmuyoruz."
Açıklamada, Gümüşhane'nin son 5 yılda bir üniversite şehri olarak adeta şaha kalktığı belirtilerek, "Bu süreçte üniversite öğrencisine yönelik başta barınma olmak üzere diğer bir çok alanda vizyon proje üretemeyen bir belediye başkanı, şimdi çıkmış ihale aşamasına gelmiş bir yatırıma yeşil alan gerekçesiyle engel çıkarmaya tevessül etmektedir. Gümüşhane şehir merkezindeki yeşil alanların yok edilmesinde sicili bozuk birisinin şimdi bu hususu istismar ederek gözdağı vermeye kalkışması her açıdan rezalettir" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA