Cumhurbaşkanı Gül, Kilis'te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Eski eserleri muhakkak koruyun. Nüfus önemli değil. Tarihi miras çok önemlidir. Tarihi mirasın da kıymetini bilmek gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kilis Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyaret ettiği illerdeki belediyelere hiç ayırt etmeden gittiğini anımsatan Gül, şehirlerin sahiplerinin, şehreminilerinin, belediye başkanları olduğunu belirtti.

Diğer kamu görevlilerinin nereye takdir edilirse orada görevlendirildiklerine ve devleti orada temsil ettiklerine işaret eden Gül, belediye başkanlarının ise o şehirde doğmuş, büyümüş insanlardan seçildiklerini ve bu yüzden şehirlerin geleceğini iyi düşünmeleri gerektiğini söyledi.


Belediye başkanlarının, bir şehri, yaşanabilir de terk edililebir de yapabileceklerine işaret eden Gül, "Eğer yanlış imarlar olursa, yanlışlıklar olursa şehir nüfusu büyüdükçe içinden çıkılmaz olur. Ama eğer çok dikkatli bir imar yapılır, hizmetler götürülürse o şehir her bakımdan büyür" diye konuştu.

Halkla içiçe çalışan belediye başkanlarının, hizmetlerinden edindikleri manevi tatmininin de büyük olduğuna dikkati çeken Gül, "İşte bu parkı ben yaptım diyeceksiniz, ileride. Şu yolu ben açtım diyeceksiniz, ileride. Bunlar gösterilir, görünür hizmetlerdir. Bire bir halka hizmet açısından, halkın hizmet kapısını çalıp geldiği yerlerdir. Onun için çok önem veririm belediyelere. Şehirleri dizayn ederken, geliştirirken ne kadar bilgili, görgülü elemanlar çalıştırılırsa o kadar işler yolunda olur. Bu bir vizyon meselesidir. Çok ufuk açıcı olmak gerekir. Bazen halkla iç içe olunduğu için popülist talepler olabilir. Zorlanabilir başkanlar. Ama ne kadar ilkeli ve prensipli hareket ederlerse sonunda onlar memnun olurlar. Burada da şimdiye kadar gördüklerimden memnun oldum" değerlendirmesinde bulundu.
Kilis'i ziyaretlerinde yapılan çalışmalara tanık olduğunu dile getiren Gül, "Eski eserleri muhakkak koruyun. Nüfus önemli değil. Tarihi miras çok önemlidir. Tarihi mirasın da kıymetini bilmek gerekir."
Kilis Valiliğinin restorasyonun ardından eski hükümet binasına taşınacağını öğrenmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gül, restorasyon konusunda özenli olunması gerektiğine de dikkati çekti. Gül, "Bazen restore ediyoruz diye bozuluyor. Hiç ellenmese denecek kadar yanlış işler yapılıyor. Onlara da hiç müsade etmemek gerekir" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Abdi Bulut da ziyaretin anısına 10 hektarlık alanda Abdullah Gül Ormanı oluşturacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA