Unıcef Okul Öncesi Eğitim Müzayedesi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “3 yıl içerisinde de bu ülkenin vatandaşları Avrupa ülkelerine vize almadan gidecek” dedi.


UNICEF okul öncesi eğitime destek amaçlı müzayede, Panora Alışveriş Merkezi’nde düzenlendi.

Müzayedeye AB Bakanı Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, oyuncu Wilma Elles, gazeteci Tayfun Taliphoğlu, büyükelçi eşleri ve vatandaşlar katıldı.

Bağış, müzayededen önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Bağış, tasarlanan tişörtlerin sadece insanları giydirmeyeceğinin, çocukların ihtiyacını karşılayacağını belirterek, "Şu anda Türkiye olarak dünyadaki mazlum çocukların, mağdur çocukların en büyük koruyucularından bir tanesiyiz. Sayın Başbakanımız 36 yıl kimsenin gitmediği Somali'de Somalili çocuklara sahip çıktı. Pakistan'da, Gazze'de, Keşmir'de, Filistin'de, Arakan'da, aynı zamanda Filipinler'de, Haiti'de, Gürcistan'da Türk hayırseverlerin, Türk Devleti'nin katkılarıyla daha iyi bir hayata doğru yol alan çocuklar var. UNICEF'in bu çabalarına destek vermek de bizim insanlık görevimiz. Eşimde Selçuklu'nun sonsuz ilmini ortaya koyan yıldızını tişörtlerden biri için tasarladı. Bu akşam ailece destek veriyoruz. İnşallah dünyanın ihtiyaç sahibi çocuklarına bir parça yardımımız dokunur" ifadelerini kullandı.

BEYHAN BAĞIŞ’IN TASARLADIĞI TİŞÖRT 7 BİN TL’YE ALICI BULDU
Bakan Bağış’ın eşi Beyhan Bağış’ın tasarladığı tişört 7 bin TL’ye alıcı buldu. Bakan Bağış, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin tasarladığı tişörtü 2 bin 500 TL, eşi Beyhan Bağış ise Benin Cumhuriyeti Büyükelçisi eşi Jemima Alkle'nin tasarladığı tişörtü 4 bin 250 TL’ye adılar. ATO Başkanı Salih Bezci ise Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi eşi Helena Hubingerova'nın tasarladığı tişörtü 4 bin TL’ye aldı. Oyuncu Wilma Eilles ise Avustralya Büyükelçisi'nin eşi Christine Biggs'in tasarladığı tişörtü 2 bin 500 TL, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic ve eşi Blazenka Hrastic'in tasarladığı tişörtü bin TL’ye aldı.

Bakan Bağış, yaptığı konuşmada, eşinin girişimi ile tasarımına destek için etkinliğe katıldığını söyleyerek, eşinin tasarımına destek verenlere de teşekkür etti. Bağış, “Dünyada çocuk çok çok önemli. Maalesef dünyada yardıma ihtiyacı olan, ekmek dahi bulamayan çocukları var” şeklinde konuştu.

Panora Yönetim Kurulu üyesi Sacit Güran ise, sosyal projelere destek verdiklerini söyleyerek, kendileri de geliştirdikleri sosyal projelerle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Bağış, müzayededen ayrılırken UNICEF’in ocuklarına bir parça destek olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Beyhan Bağış ise müzayededen sonra, “Özellikle tişörtün üzerinde kullandığımız Selçuklu motifi ve Selçuklu birliği, beraberliği ilmin sonsuzluğunu simgelemesi anlamlı. İnşallah çocuklarımız imle beraber birlik ve beraber büyürler” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN HİÇBİR ÇOCUĞU AB ÜLKELERİNE GİDERKEN VİZE KUYRUKLARINDA BEKLEMEYECEK”
Bakan Bağış, bugün Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanması için anlaşmaya varılan vize muafiyeti anlaşması ile ilgili olarak, “Bugün Türkiye’nin çocuklarına ayrı bir müjdemiz var. Bizler yurtdışına giderken vize kuyruklarında bekleyerek, yurtdışına gitmek durumunda kalan bir nesildik. Bugün attığımız dört yıllık çabanın neticesinde üç yıl sonra artık bu ülkenin hiçbir çocuğu Avrupa Birliği üyesi ülkelere giderken vize kuyruklarında beklemeyecek. Bu da Türkiye’nin çocuklarına önemli bir müjde oldu. Sayın başbakanımızın her adımını koordine ettiği bir süreçti. Bugün önemli bir noktaya geldi. İnşallah kısa bir süre içinde vize muafiyet müzakerelerimizin yol haritası yürürlüğe girecek. 3 yıl içerisinde de bu ülkenin vatandaşları Avrupa ülkelerine vize almadan gidecek” dedi.


Kaynak: İHA