Sorgun'da Hayvan Yetiştiricilerine Eğitim

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan yetiştiricisi ve tüccarları ile nakliyatçılara yönelik eğitim semineri düzenlendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen seminere, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser de katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, seminerde yaptığı konuşmada, küpesiz ve kayıtsız hayvan yetiştiricilerinin hiçbir destekten yararlanamayacağını ifade etti.

Küpesiz hayvan nakli yapanların yakalanmaları durumunda idari para cezası uygulanacağını belirten Polat, "Sığır cinsi hayvanların il içi nakillerinde pasaportların hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. Sığır cinsi hayvanlar il dışına nakledilecekse pasaport ile birlikte veteriner sağlık raporunun hayvanların beraberinde bulundurulması gerekir" dedi.

Polat, şunları kaydetti:
"Hayvan sahipleri yeni aldıkları, sattıkları, kesime götürdükleri veya ölen hayvanlarını işletme kayıt defterine kayıt ettikten sonra bu hayvanların pasaportlarını 7 gün içerisinde il ve ilçe müdürlüklerine başvurmalıdır. Veteriner Sağlık Raporu tanzim tarihinden itibaren 5 gün geçerlidir. Büyükbaş hayvan nakillerinde ilk şart, hayvanların naklinden en az 15 gün, en fazla 6 ay öncesinden şap hastalığına karşı aşılanmış olmasıdır. Küçükbaş hayvanların il içi hareketlerinde nakil belgesi, il dışı hareketlerinde ise veteriner sağlık raporu bulundurulması zorunludur. Küçükbaş hayvan nakillerinde, nakledilecek hayvanlar ömründe bir defa koyun-keçi vebası hastalığına karşı aşılanmış olmalıdır."
Kaynak: AA