Sağlık Turizminde Geleceğin Yıldızı Bursa

Bursa Sağlık Turizm Derneği’nin (BUSAT) yeni hedefi Orta Asya Türk Cumhuriyetleri.

Sağlık Turizminde Geleceğin Yıldızı Bursa
Azerbaycan’dan 15 kişilik tur heyeti Bursa’ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu.
Bursa Valiliği ve Bursa Sağlık Turizm Derneği’nin ev sahipliği yaptığı heyet, Bursa’nın sağlık ve turizm alanında ön plana çıkan işletmelerini ziyaret ederek işe başladı.

Marigold Otel’de yapılan toplantıda, Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Metin Yurdakoş tarafından heyete bilgi verildi.

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un da katıldığı toplantıda konuşan Yurdakoş, tarih boyunca imparatorları, kraliçeleri iyileştiren, hastalara derman olan Bursa’nın kardeş Azerbaycan halkı için hizmete hazır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin termal kaynaklar açısından çok şanslı olduğunu aktaran Yurdakoş, “Türkiye, termal kaynak potansiyeli yönünden dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sırada. Bu imkanlarımızdan Azeri kardeşlerimizin yararlanması için bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.

Bursa'da termal tedavinin Osmanlı'dan çok önce Romalılar döneminde yapıldığını belirten Yurdakoş, Romalıların uzun süre savaşan ve yaralanan askerlerini Bursa'nın termal sularında dinlendirdiklerini aktardı. Yurdakoş, medikal anlamda uluslararası kalitenin Bursa’da olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:
“Son dönemlerde de Bursa Valiliği'nin öncülüğünde tarihi jeotermal kaynaklara ilave olarak birçok yeni kaynaklar elde edildi. Bu kaynaklardan faydalanarak birçok uluslararası otel zincirleri de Bursa'ya tesisler kurdu. Batı Avrupa'da var olan termal tesisler güzel, ancak fiyatları çok yüksek. Doğu Avrupa'daki termal tesisler de uygun fiyatta, ancak imkan ve kabiliyetleri, teknolojik yeterlilikleri uygun değil. Türkiye optimum hizmeti sunabilecek durumda. Yeterli teknolojik imkan, iyi kalite ve uygun fiyat politikası benimsenmiş durumda. Kaliteli sağlık ve turizm hizmeti almak isteyen kardeşlerimizi Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

"BURSA’YA SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ KAZANDIRACAĞIZ”
Toplantıya katılan Bursa Sağlık Turizm Derneği Kurucu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Dr. Mustafa Esgin ise, yaklaşık 2000 yıllık geçmişe sahip olan Bursa’nın sağlık alanında da ivme kazandığını söyledi.

Dr. Mustafa Esgin, “Kanuni Sultan Süleyman’ın Kükürtlü kaplıcasını yaptırdığını unutmayalım. “Bursa özellikli bir şehir. Şehrimiz, tarih, kültür, doğa, medikal ve termal anlamda büyük zenginliğe sahip. Sağlık turizmini, turizmin diğer dalları ile bütünleştirebilecek dünyada sayılı şehirlerden birisiyiz" dedi.

Türkiye'de sağlık serbest bölgeleri kurulacağının dillendirildiğine dikkat çeken Dr. Esgin, “Bursa, sağlık serbest bölgesinin kurulabileceği bir şehir. Sağlık turizminde Bursa'nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok. Bizde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yakın tarihlerde hükümet üyesi bakanlarımızla görüşmelerimizi başlattık. Bursa Sağlık Serbest Bölgesi’ni yakında hayata geçirmek en önemli hedeflerimizden birisi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA