Polis Eşlerinden Okullara Yardım

Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Muş Şubesi üyeleri, Korkut ilçesine bağlı Altunova beldesindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Altunova Yatılı İlköğretim Bölge (YİBO)ve Altunova İlköğretim Okulunda öğrenim gören çocuklara, kırtasiye melzemelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler dağıtan PEKAY üyeleri, başlatılan kampanya kapsamında 800 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirttiler.
Öğrencilerle bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'ın eşi ve PEKAY Şube Başkanı Hacer Durmaz, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başta kırtasiye yardımı olmak üzere çeşitli hediyeler dağıttıklarını söyledi.

Yapılan yardımların en büyük anlamının kaynaşma olduğunu anlatan Durmaz, şunları kaydetti:
"Yardımlarımız sürekli devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Okullarımızın genelde maddi değil de manevi ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Diğer arkadaşlarımız da belirledikleri 3 köy okuluna gidip aynı şekilde kırtasiye malzemesi yardımında bulundular.Okullarda gördüğümüz kadarıyla her şey mükemmel. Biz sadece çocuklarımızı ziyaret edip hal ve hatırlarını sorup onların polis ağabey ve ablalarıyla aynı atmosferde olmalarını sağladık. İstedikleri zamanda bizleri görüp ziyaret edebileceklerini ve her sıkıntıda gelebileceklerini söyledik. Asıl amaç polis ve öğrenci kaynaşması. Çocuklarımızın polisten korkusu var. O korkuyu yıkmak için çalışıyoruz."
Altınova Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ecvet Budak ise ziyaretten dudukları memnunieti dile getirerek, "Beraber sınıflarımızı ziyaret edip sevinci hep beraber paylaştık. Emniyet personeli ve görevlilerin ilk defa okulumuzu ziyaret etmesi bizi ayrıca sevindirmiştir. Eğitim ve öğretim açısından çok önemli olacağına inanıyorum. Bu tür etkinliklerin, insanların birbirine yakınlaşmasını sağladığına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA