Manisa'dan Kısa Kısa

Sarıgöl ilçesinde işçiler, yağmur ve kar yağışı altında üzüm hasadı yaptı.

Baharlar Köyü'nde üzüm hasadı yapan işçiler başlarına naylon geçirdi, ayaklarına çizme giyerek soğuk ve yağıştan korunmaya çalıştı.
Aralık ayında soğuk ve yağmur altında üzümlerini hasat eden üzüm üreticisi Mustafa Gürel, "Üzümlerimin üzerleri naylon kanaviçelerle koruma altında. Aralık ayına kadar dalında taze olarak beklemekte.Yaprakları sarardı ama üzümlerim tazeliğini korumakta. Daha kaliteli ve modern kalıcı koruma olursa soğuk hava depolarına gerek kalmayacak. Taze olarak direkt tüketiciye gidecek" ifadelerini kullandı.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de Sarıgöl Ovası'nda üzüm hasadının soğuk hava ve yağmur yağışı ile aralık ayında da hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Şu an, Sarıgöl Ovası Gediz Ovası'nın en uç noktasındayız. Üzümlerimizi örtü ile korumaktayız. Biz Ziraat Odası olarak yaptığımız deneme örtü ile olumlu sonuç aldık. Bu örtünün yaygınlaşması gerekir. Şuan üzümlerimiz adeta buzhanede gibi. Üzümlerimiz sezon başında dolu nedeniyle büyük zarar gördü. Üreticimiz perişan oldu. Fiyatlar iyi olacak tahmin ediyorduk ki, kuru üzümde İran üzümünün, Türk üzümü diye Avrupa ülkelerine satılması bizim kuru üzüm fiyatlarını çok etkiledi. Kuru üzüm fiyatları bir ara 5 liraya kadar çıktı. İran üzümünün Avrupa'ya satılmasıyla fiyatlar 4 liraya düştü. İmza kampanyası başlattık. Tüm Manisa Milletvekillerine ilgili bakanlıklara gönderdik. Bu durumun önüne geçilmelidir."
- Komşu Komşunun Kollamasına Muhtaçtır Projesi
Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Komşu Komşunun Kollamasına Muhtaçtır Projesi" kapsamında Güzelyurt Mahallesindeki binalarda ikamet eden vatandaşları ziyaret etti. Ziyaret edilen binalardan 101'inin kapısının açık, 60'ının kapalı olduğu kaydedildi.
Ziyaretler kapsamında kapısı çalınan ailelerin hiçbir şey sormadan kapısını açtığı vurgulanarak, bu ailelere tanımadıkları satıcı, dilenci gibi kişilere kapıları açmamaları, eve almamaları, kapı zilini basarak komşusunu soran tanımadıkları kişilere bilgi vermemeleri ve apartman kapısını açmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.
- Salihli'de çocuk suçlarını önlemek amacıyla 6 bin öğrenciye broşür dağıtıldı-
Salihli ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Çocuk Büro Amirliği tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda okuyan 6 bin öğrenciye broşür dağıtıldı.
Proje hakkında öğrencilere açıklamalarda bulunan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Faruk Alp, çocuklara yönelik suçlarla mücadele için broşürler hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Sizin okula güvenli bir şekilde girip güvenli bir şekilde tekrar ailelerinize gidebilmeniz ve çevresel olumsuzluklardan sizi korumak sizi suç ve suçludan zarar görmeden kötü niyetli insanlar size ulaşmadan önce sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ederek bir AR-GE çalışması yaptık. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Çocuk Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde sizi bu suç ve suçlulardan korumak adına rahatlıkla okuyup anlayabileceğiniz kavramları içeren broşürler hazırladık. Bu broşürleri okuyun sizin için çok hayati ve önemli konular içeriyor."
Alp, öğrencilere dağıtılan broşürlerin içinde "İnternette görüştüğümüz kişiler ile ilgili olarak mutlaka ailemize bilgi verelim", "Tanımadığımız kişilere kendimiz ve ailemiz hakkında bilgi vermeyelim", "Servis araçlarının camlarından sarkmayalım", "Sizi zorla götürmek isteyen olursa bu tanıdığınız bir kişi olsa bile bağırarak etraftan yardım isteyelim" gibi bilgilerin yer aldığını söyledi.

Salihli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş ise bu tür projelerin sosyal sorumluluk anlamında oldukça önemli olduğunu belirtti.

- Köylere yolcu durağı yapıldı
Sarıgöl ilçesindeki 13 köye Manisa Belediyesi tarafından 13 yolcu durağı yapıldı.
İlçeye bağlı 13 köyde yolcuların yağmurdan ve sıcaktan korunması için durak yapımının tamamlandığını açıklayan Sarıgöl MHP Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk, "Sarıgöl İlçemize bağlı köylerimizde okumakta olan öğrencilerimiz ve köylülerimiz minibüs beklerken kardan, yağmurdan ve sıcaktan korunacakları bir yerleri yoktu. Durumu Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e bildirdik. Ön çalışma yaptıktan sonra ilçemize bağlı 13 köyde 13 yolcu durağını hizmete soktuk. Sarıgöl'e en uzak köylerinden olan Güneydamları ve Şeyhdavutlar köylerine dahi yolcu durakları yapıldı. Yardımlarından dolayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ederim" dedi.


Kaynak: AA