İşçiler, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın işçileri, bir arkadaşlarının haksız yere işten çıkarıldığını iddia edip mesai bitiminde fabrikayı terk etmedi.

İşçiler, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Çayırova ilçesinde bir fabrikanın işçileri, bir arkadaşlarının izin aldığı için işten çıkarıldığını iddia ederek eylem düzenledi.

Eyleme Gebze Fatih Tren İstasyonu önünde başlayan işçiler, fabrikanın önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “Bir arkadaşımız sık sık izin ve rapor alıyor diye işten atıldı. Cam Elyaf’ta işçiler sağlıkları pahasına üretim yapıyorlar. Çalışırken sağlığımız bozuluyor. Bu hepimize verilmiş bir gözdağıdır” ifadeleri kullanıldı.

İşten çıkarılan arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Ancak aynı gün 16:00’da mesaisi biten yaklaşık 50 kişilik gurup, fabrika giriş kapısını keserek 17.30’da işten çıkması gereken beyaz yakalıları 18:30’a kadar fabrikaya kapattı. İşverenin bugün görüşeceği bilgisi üzerine fabrikadan çıkan işçiler, olumlu bir görüşme olmazsa bugün de aynı eyleme başlayacaklarını bildirdi.
Kaynak: İHA