'Fue Yöntemiyle Dikişsiz, Yarasız Saç Ektirebilmek Mümkün'
Çorlu Özel Şifa Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Mustafa Kurt, Follicular Unit Extraction (FUE) yöntemi ile dikişsiz ve geniş yara izi olmadan saç ektirebilmenin mümkün olduğunu söyledi.
Saç Ekim Koordinatörü Kurt, saç ekiminde FUE yönteminin saç köklerinin tek tek alım işlemi olduğunu ifade ederek, saç ekim uzmanlarının bir seansta mikro motor yardımı ile 6-8 saat içerisinde 4 bin ila 6 bin kadar saç telini düzgün bir şekilde çıkartıp doğru bir şekilde nakledebildiklerini dile getirdi.
Ekim yapılacak saç bölgesinin kanallarının doğal saç şekline uygun şekilde açılması ve saç ön çizgisinin düzgün olması gerektiğini kaydeden Kurt, “Ekilen saçlar 1-2 ay içerisinde döküldükten sonra 4-6 ay içerisinde çıkmaya başlar, 6-8 ay içinde istenilen düzeye gelir. İşlem esnasında FUE mikro motorları ile tek tek saç kökleri alınırken hastalarımız işlem esnasında hiçbir ağrı, sızı, acı hissetmezler. İşlem sırasında lokal anestezi kullanılmakta, hasta televizyon izleyebilmektedir” dedi.
Saç alımı yapılan bölgelerde kan dolaşımı hızlı olduğu için iyileşmenin birkaç günde gerçekleştiğini söyleyen Kurt, “Saç alımının yapıldığı ense bölgesinden 3 ile 4 hafta sonra tekrar saç tıraşı olabilirsiniz. FUD yöntemindeki gibi müdahaleden dolayı oluşabilecek dikiş izi ve geniş yara olmamaktadır. Hastalarımız saç ekimi yapıldıktan sonra saç ekim uzmanlarımızın önerdiği gibi 2 ile 3 günden sonra normal hayatlarını devam edebileceklerdir” diye konuştu.
Kurt, saç ekimi yaptıracak kişilerin ekim yaptıracağı kuruluşlara, "Saçlarım bu işleme uygun mu? Hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Bana uygulamayı düşündüğünüz yöntem hangisi olacak? Ensemdeki saç miktarı yeterli mi? Saçlarımın önceki durumuna benzeyecek mi? Ekilecek yeni köklerle uyum sağlayabilecek mi? Ensedeki saçlarım zayıf, köklerini üst kısımlara aktardığımızda daha canlı olacak mı? Enseden alınacak kökler sebebiyle ense tamamen seyrelecek mi? Alınan kökler çıkacak mı? Saç şekli uyan herhangi birinden alınacak köklerin ekilmesi gibi durum var mı? Yapılacak uygulamanın başarı yüzdesi nedir?" sorularını sormalarında fayda olacağını da kaydetti.