Disk Genel Başkanı Beko Açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Eğer 2018 yılına kadar 6356 sayılı Yasa'da değişiklik olmazsa iş kolu barajı değişmezse Türkiye'de 5 milyona yakın işçi sendikalı olsa bile toplu iş sözleşme yapacak sendika bulamayacaklar" dedi.

Beko, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sendikalı oranının İsveç'de yüzde 95, Türkiye'de ise yüzde 5 olduğunu söyledi.

Son çıkartılan 6356 sayılı Yasa hakkında bilgi veren Beko, yasanın çıkarılmaması için protesto ve yürüyüş yaptıklarını belirtti.

Beko, "Eğer 2018 yılına kadar 6356 sayılı Yasa'da değişiklik olmazsa iş kolu barajı değişmezse Türkiye'de 5 milyona yakın işçi sendikalı olsa bile toplu iş sözleşme yapacak sendika bulamayacaklar" diye konuştu.

Genel-İş Sendikası ve DİSK olarak tüm belediyelerde örgütlendiklerini ifade eden Beko, şöyle devam etti:
"Biz CHP'li, BDP'li, MHP'li ve AK Parti'li belediyelerde varız ama diğer federasyonlardan çok farklıyız. Devletten ve siyasi partilerden, sermayeden bağımsızız. Ondan dolayı bizim arkamızda diğer konfederasyonlar gibi devletin, hükümetin gücü yok. Biz park ve bahçelerdeki, madenlerdeki işçi kardeşlerimizden güç alıyoruz. Yani sokaklarda gördüğümüz işçiler bizim en büyük destekçimiz."
Kocadon ise Beko'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İşçinin içinden gelen, emeğe saygısı olan bir insanım. Önüme ne sözleşme getirdilerse gözü kapalı altına imzamı attım. İşçi arkadaşlarıma huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA