Başkan Amcaları Ödemişli Engellilerle Resim Yaptı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ödemiş Aktif Değişim Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engellilerle buluştu.

Aktif Değişim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Gülşah Gül’den engelliler hakkında bilgiler alan Başkan Bekir Keskin, resim çalışması yapan engelli öğrencilerin dersine katıldı.


Başkan Keskin; “Engelli veya özürlü olmak yalnızca bireyin kendisinin ya da ailesinin yaşadığı bir sorun değildir. Toplumsal bir sorundur. Ödemiş Belediyesi olarak, toplumumuzun bir parçası olan engellilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamayı görev olarak görüyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde esenlikler, mutluluklar diliyorum. Yaşamları boyunca engelli çocuklarından sevgi, şefkat ve desteğini esirgemeyen ailelerine de saygılar sunuyorum” dedi.

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü engelli vatandaşların oluşturduğunu kaydeden Başkan Keskin, "Ödemiş’te yaşayan engelli vatandaşlarımızın kent içinde rahat edebilmelerini sağlamak ve yaşam alanlarında etkin olarak yer alabilmeleri amacıyla Ödemiş Belediyesi tarafından çeşitli projeler yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında 2011 yılında hizmete sunulan Engelsiz Kahve, Türkiye’de birçok belediye tarafından örnek alınarak, uygulanmaktadır. Engelsiz Kahve; engelli ve özürlü vatandaşların günlük yaşam içinde herkesle daha rahat kaynaşabilmelerini sağlayan ve Ödemişlilerin yoğun ilgi gösterdiği mekanlardan birisi haline geldi.

Yine engelli vatandaşlarımızın okullarına, kamusal alanlara ya da tedavileri için hastanelere ulaşımlarını rahatlıkla sağlamaları amacıyla 14 kişilik Engelsiz Sosyal Hizmet Aracı hizmet vermektedir." diye konuştu.

Kaynak: İHA