Yılbaşı Kutlamaları Protesto Edildi

Tokat’ta bir grup partili tarafından yılbaşı kutlamaları protesto edildi.

Yılbaşı Kutlamaları Protesto Edildi

Yeraltı Çarşısı üzerinde, Saadet Partisi tarafından öğle namazı sonrasında düzenlenen eylemde, yeni yıl kutlamaları protesto edildi. “Hiç Masum Değil, Bir Hristiyan Adeti Olan Noel, Sizden Bir Şeyler Götürmesin” şeklinde pankart açan partililer, ellerinde “Adam Olsaydı Kapıdan Girerdi”, “Siz Hiç Kurban Bayramında Evine Koç Götüren Hıristiyan Gördünüz mü?” dövizleri ile yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Taşova, son 7 yılda yılbaşı kutlamalarında alkolün etkisi ile işlenen çeşitli suçlarda, 30 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Noel adı altında Türkiye genelinde yapılan çılgınca kutlamaların milletin değerleri ile örtüşmediğini ifade eden Taşova, “Bu durum ‘kim hangi millete benzerse ondandır’ Hadis-i Şerifi mucibinde aslımızı inkar etmektir. Hristiyanlarca Noel olarak kutlanan, Türkiye’ye ise yılbaşı olarak uyarlanan ifsad projesine artık çocuklarımızda dahil ediliyor. Türkiye’de neredeyse tüm ilkokullarda çocuklara, yılbaşına özel şarkılar ezberlettirilip Noel hediyeleşmeleri adı altında ‘Noel şuuru’ empoze ediliyor. Adeta çocuklarımıza İslam şuuru yerine Noel şuuru aşılanıyor. Çocukların medeti Allah’tan değil, Noel Babadan ummaları sağlanıyor. Bu da Müslüman çocuklarda derin izler bırakıyor” dedi.

Taşova ayrıca Milli Piyango çekilişlerini de eleştirerek, “Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde, inancımıza ters olan bu kadar olaydan sonra, sözde yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan, devlet eliyle millileştirilen kumarın yani milli piyangonun Müslüman milletimize sunulması pervazsızlığı da, ayrıca bir başka ifsad projesidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA