Uludağ'da Yılbaşı Telaşı

Kış turizmin gözde mekanlarından olan Uludağ’da, yılbaşına saatler kala tatilciler karın tadını doyasıya çıkarırken, zirvede yılbaşı heyecanı başladı.

Uludağ'da Yılbaşı Telaşı

Kayak turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, yılbaşını bekliyor. Aileleriyle birlikte zirveye gelen tatilciler, yılbaşına saatler kala karlı kaplı zirvede yılbaşını kutlamanın heyecanını yaşayacak. 18 otel ve 6 bin yatağın bulunduğu Uludağ’da, bu sene farklı ülkelerden misafirler de geldi. Kar kalınlığının yetersiz olmasının rezervasyonları etkilediğini belirten işletmeciler, bazı tatilcilerin bu yüzden rezervasyonlarını iptal ettiğini açıkladı.

KAR KALINLIĞI 25 SANTİMETRE
Kar kalınlığının 25 santimetreye kadar çekildiği Uludağ’da, hava sıcaklığı ise 4 derece olduğu bildirildi.

Yerli ve yabancı konuklar pistlerde kayak yapmanın tadını çıkardı. Kayak keyfi yapan tatilciler, zirvede bu sene yoğunluğun az olduğuna dikkat çekti. Ağırlıklı olarak İstanbul'dan gelen tatilciler, "Bu sene Uludağ'a kar az yağdı. Geçen sene gibi değil. Geçen yılbaşında rezervasyonlar doluydu. Bu sene iptaller var diye biliyoruz. Yılbaşını burada geçireceğiz. Yeni yılın ülkemiz için iyi geçmesini diliyorum” dedi.

Uludağ'da pistlerin bazı bölümlerinde kar kalmaması dikkat çekerken, tatilciler sabah saatlerinden itibaren kayak yaparak yılın son gününün keyfini çıkartıyor. Bazı tatilciler de kayak yapmak yerine telesiyejlerle manzara izlemenin tadını çıkarıyor.
Kaynak: İHA