Tiryakioğlu Açıklaması

Türkiye’nin Ortadoğu’da ve dünyada önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2013 yılında hazırlanan projelerin 2014 yılında uygulanmaya başlanacağını, 2014 yılının daha da verimli geçeceğini belirtti.

Tiryakioğlu Açıklaması

Başkan Tiryakioğlu, yayımladığı yeni yıl mesajında 2014 yılının Türkiye için daha verimli bir yıl olacağına dikkat çekerek, ekonomik ve siyasi istikrarın bir biriyle paralellik gösterdiğini, borsacılık alanında yeniliklerin 2014 yılında uygulamaya gireceğini kaydetti.

Gaziantep Ticaret Borsası’nın ürün ihtisas borsacılığı, lisanslı depoculuk ve elektronik borsacılık sistemlerini uygulamaya geçeceğini de müjdeleyen Başkan Ahmet Tiryakioğlu, Üniversite-Borsa işbirliğinin üst safhalara taşınacağını ve ürün geliştirmeye yönelik çiftçilere gerekli desteğin verileceğini de ifade etti.

Başkan Tiryakioğlu, yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi:
“2013 yılı, bizim için birçok konuda projelerin hazırlanması ve uygulamaya konulacak olan çalışmaların alt yapısının oluşturulması yönünde geçti. Yeni yılla birlikte yönetim kurulumuz ve meclisimizin aldığı birçok kararı uygulamaya ve hayata geçirmeye çalışacağız. Özellikle elektronik borsacılık, ürün ihtisas borsacılığı ve lisanslı depoculuk için bu yıl uygulama yılı olacak. Elbette tarımsal ürünlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi yönünde borsa üniversite işbirliğinde en üst noktaya gelmek istiyoruz. Üyelerimizin ve üreticilerimizin bu anlamda gerekli akademik desteği alabilmesi için gerek ilimizde bulunan gerekse başka illerde bulunan üniversitelerle iş birliğimizi artıracağız. AR-GE ve inovasyon çalışmalarımıza hız vererek borsamızın uluslararası borsalar arasında önemli bir noktaya gelmesini sağlamayı hedefliyoruz.

2014 yılında ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesi ve önümüzde bulunan süreçlerde gerek yerel gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olumlu ortamlarda geçmesi ekonomide meydana gelen büyümeyi destekleyeceği gibi bölgemizde özellikle sanayi alanındaki büyüme ve gelişmenin de hedeflenen noktalara gelmesini sağlayacaktır. 2014 yılı ülkemiz ve Gaziantep için kritik bir yıldır. Bu süreçlerin doğru yönlendirileceğini umuyor, 2014’ün ülkemizde ve dünyada barışın hakim olduğu, üretimin arttığı, herkes için huzurlu ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA