Tema'dan Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın (TEMA) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiği "Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi" kapsamında ilçede görev yapan öğretmenlere eğitim veriliyor.

Tema'dan Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi

IMKB Ticaret Meslek Lisesi’nde Sarılar Zeki Vargün İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zeynep Aras tarafından verilen iki günlük eğitimin açılışında konuşan TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Şenay Malbora Kurdoğlu, TEMA Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanılabilir bir dünya bırakılması, doğal hayatın korunması için her türlü çalışmayı yaptığını belirtti.

Kurdoğlu, "30 Mart 2014 tarihinde ülkemizde yerel seçimler yapılacak. TEMA Vakfı olarak artık yeşil bir siyaset istiyoruz. Belediye başkan adaylarımızdan doğanın ve insanlığın geleceğine yönelik projeler üretmelerini ve seçilmeleri durumunda hayata geçirmelerini talep ediyoruz" dedi.


Kurdoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Sarılar Zeki Vargün İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zeynep Aras, iki gün devam edecek seminer hakkında bilgilendirme yaptı. Ekolojik okuryazarlık eğitiminin 19 Ocak 2011 tarihinde MEB Hizmetiçi Eğitim Başkanlığı ve Tema Vakfı arasında imzalanan protokol gereği uygulanmakta olduğunu belirten Aras, eğitimde ekolojinin temel ilkeleri, toprak ve toprak sorunları, Türkiye doğası, ekosistemleri, biyolojik çeşitliliği ve toprak etiği konularının ele alınacağını bildirdi.
Kaynak: İHA