Tavşanlı'da ''sertifikalı İş Güvenliği Eğitimi''

Tavşanlı'da, Madeni Eşya Sanatkarları Odası ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan ''Sertifikalı İş Güvenliği Eğitimi'' programı sona erdi.

Tavşanlı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, üzücü iş kazalarının önlenmesi, daha sağlıklı ve güvenli iş yerlerinin oluşması için eğitimin önemine dikkati çekti.
Aksoy, eğitime katılan ve sertifika alan esnafları da tebrik etti.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de Tavşanlı'da sanayi alanındaki yeteneklerin ve birikimlerin, geleceğe yönlendirilmesi ve değerlendirilmesi için, işbirliğinin birçok getirisi olduğunu dile getirdi.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ise ilçeye küçük bir destekle büyük bir sonuç alındığını anlattı.
Kurallara uyulması sonucunda iş hayatının da o kadar kolaylaştığını ifade eden Oğuz, '' Biz bu projeyi sosyal kalkınma maliyetleri destek programı kapsamında destekledik. Bu projelerinin bütçeleri küçük ama çıktıları gördüğünüz gibi büyük. Bir iş güvenliği laboratuvarı oluşturulması yüzlerce, binlerce kişiye iş güvenliği ile ilgili eğitim verilmesi sosyal hayata yapılmış olan en büyük yatırımlardan biridir'' diye konuştu.

Programa, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Adem Ayar, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Tavşanlı esnaf odaları temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri ile esnaflar katıldı.

Kaynak: AA