Suriye'ye Yardımlar

İHH İnsanı Yardım Vakfı, iç savaştan etkilenen sınırın öteki tarafındaki Suriyelilere bu yıl 90 milyon lira tutarında yardım malzemesi ulaştırdı.

İHH, yaklaşık 3 yıldır süren iç savaştan etkilenenlerle Türkiye sınırına yakın 23 çadır kentte kalan Suriye vatandaşlarına yıl boyunca yardım eli uzattı. Yardımlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ara bölgede geçirilen yardım malzemeleri, burada Suriye plakalı tırlara aktarılarak ailelere ulaştırılıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine, Türkiye ve dünyadan İHH aracılığıyla Suriye'ye ve Türkiye sınırına yakın bölgedeki çadır kentlerde kalan ailelere yapılan yardım tutarının 90 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylar yüzünden binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirten Karacaoğlu, savaş bölgesinden kaçamayanların ise soğuk ve açlıkla mücadele ettiğini kaydetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin Suriye'deki olaylar başladığı günden itibaren yardım ulaştırma gayretiyle çalıştığını anlatan Karacaoğlu, "Suriye'nin Şam, Halep, Humus, İdlib, Lazkiye ve Rakka ile Türkiye sınırına yakın 23 çadır kente gıda maddesinden battaniyeye, kıyafetten tıbbi malzemeye çeşitli yardımları ulaştırdık. Bunlara ek olarak Reyhanlı'daki lojistik merkezinde günlük üretilen 150 bin ekmeği de Suriyelilere verdik" diye konuştu.

Karacaoğlu, bu yıl 10 milyon Suriyeliye yaklaşık 40 milyon ekmek dağıttıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA