Mesleki Eğitim Projesi, Trabzon'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "Gönül Elçileri" Projesi çerçevesinde kadınlar için yapılan "Mesleki Eğitim Projesi", Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde tanıldı.

Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü'ndeki tanıtım toplantısına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras'ın eşi Yeşim Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın eşi Fatma Yavaş, Trabzon Polis Okulu Müdürü Tahsin Şensoy'un eşi Sevgi Şensoy, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'un eşi Aylin Arısoy, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Sosyolog Esengül Kibar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rukiye Öz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin en temel insan hakkı olduğunu ifade ederek, "Devletimizin en önemli görevi herkese eğitim imkanı sunmaktır. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın çoğu çeşitli nedenlerle eğitim sisteminin dışında kalmakta ve hayallerini yarım bırakmaktadır. Kadınların bu haklarını kullanabilmeleri, eğitim düzeylerini yükselterek toplumda daha güçlü konuma gelebilmeleri ve istihdama yeterince katılabilmeleri için önlerindeki engeller kaldırılmalıdır" dedi.

Kadınların yeterli eğitimi almamaları, istihdama ve toplum hayatına aktif olarak katılmamalarının yoksulluğu, geri kalmışlığı beslediğini ve toplumsal sorunlara neden olduğunu ifade eden Öz, Gönül Elçileri projesinin eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlara ikinci bir şans verdiğini söyledi.

Sosyolog Kibar da projenin detaylarını anlatarak, eğitimlerini yarıda bırakan ve okumak isteyen kadınların 3-13 Şubat 2014 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi bürolarına kayıt yaptırmalarını istedi. Kibar, eğitim için başvuruda bulunacak olan kadınlara kreş, ders ve maddi destek imkanı sunulacağını ifade etti.

Kaynak: AA