Kütahya'da, ''aile Eğitim Programı''

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Bizim bugüne kadar diğer gelişmiş ülkelerden önde olduğumuzu iddia ettiğimiz nokta, sağlam aile yapımız. Bunun, geleceğimiz ile ilgili önemli bir avantaj olduğunu ifade ediyoruz. Bunun devam edebilmesi için de kendi kültürümüzde olanın gelecek kuşaklara aktarılması ve böylelikle toplumun temel taşı olan ailenin sağlam temellere oturtulması lazım" dedi.

Vali Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ''Aile Eğitim Programı''na katılan kursiyerler için Kütahya Gençlik Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, gelişen teknoloji ile birlikte aile içi iletişimlerde kopukluklar olduğunu söyledi.

Ailelerin toplumun temel taşı olduğunu ve aile içerisindeki iletişimin sağlıklı yürüyebilmesi herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
''Bizim bugüne kadar diğer gelişmiş ülkelerden önde olduğumuzu iddia ettiğimiz nokta, sağlam aile yapımız. Bunun, geleceğimiz ile ilgili önemli bir avantaj olduğunu ifade ediyoruz. Bunun devam edebilmesi için de kendi kültürümüzde olanın gelecek kuşaklara aktarılması ve böylelikle toplumun temel taşı olan ailenin sağlam temellere oturtulması lazım. Bugün bu çalışmalar bakanlık düzeyine çıkarılmışsa demek ki bir eksiklik var. Zaman içerisinde dejenerasyona uğrayan bir aile yapımız oluşmuş. Özellikle teknolojinin hızla ilerleyip bağımlılık haline geldiği ortamlarda çok fazla konuşma alışkanlığı kalmamakta. Akşam eve gidildiğinde herkes kendi bilgisayarı veya cep telefonu başına çekiliyor. Dolayısıyla aile içerisinde iletişim kalmamakta."
Bu iletişimin yeniden sağlanması gerektiğine dikkati çeken Vali Yılmaz, şöyle devam etti:
"İletişimin sağlanması için de eğitim programları ve bilinçlendirmelerin yapılması lazım. İlimizde istatistik verilere göre, boşanma oranı yüzde 25 civarında. Demek ki bizlerin eksiği var. Bu kadar boşanma oranının olmaması lazım. Aynı anne-babadan doğan iki kardeş aynı şeyi düşünemeyebiliyor. İki farklı aileden gelen bireylerin oluşturduğu yeni bir oluşumun bir takım sıkıntıları olabilir. Bu oluşumun sağlıklı devam edebilmesi için de zaman zaman desteğe ihtiyacı vardır. Bu desteği, toplum olarak, komşu olarak sağlamamız lazım ki boşanmalar bu kadar yüksek oranlara ulaşmasın. Bugün burada sertifika alan arkadaşlarımızın bu konuda yapacakları çalışmalarda başarılar diliyor, hepsini tebrik ediyorum.''
Daha sonra Vali Yılmaz ve protokol üyeleri, eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.
Kaynak: AA