Kto'dan Tapdk Belgesi Uyarısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapan kişi ve kuruluşların alması gereken TAPDK belgelerine ilişkin açıklamada bulundu.


Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası tarafından verilen, tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapan kişi ve kuruluşların alması gereken, TAPDK belgelerinin bundan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verileceğini ifade etti.

Hiçyılmaz, yeni düzenleme çerçevesinde söz konusu işlemlerin İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütüleceğini belirtti.

Hiçyılmaz, şunları kaydetti:
"Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yapılan protokol kapsamında 2009 yılından itibaren Odamız perakende tütün ve/veya alkol belgesi, açık alkollü içki belgesi ile toptan satış belgelerini düzenlemeye yetkili kılınmış olup bu tarihten beri yetki belgeleri Odamızca verilmekteydi. TAPDK ile İçişleri Bakanlığı arasında düzenlenen protokol doğrultusunda söz konusu işlemler bundan böyle, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülecektir."
Kaynak: İHA