Karabük’te Fidan Dağıtımı

Karabük Orman İşletmesi tarafından yılbaşında kaçak ve izinsiz ağaç kesimlerini önlemek için her yıl dağıtılan fidan dağıtımını bu yılda sürdürdü.

Karabük’te Fidan Dağıtımı

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık bir haftadır süren fidan dağıtımlarına şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinde devam etti.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük Orman İşletme Müdürlüğü olarak orman sınırları dahilinde gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek "Vatandaşlarımızın ormanlarda kaçak ve izinsiz fidan kesmemeleri için önlemler aldık. Tabi önlem almak yetmiyor, yeni yılda dikecekleri bir fidanı da bizim temin etmemiz ve karşılamamız gerekiyordu. Karabük ilimiz ormansal olarak en büyük orman alanına sahip olmasına rağmen bizim burada gerçekleştirmek istediğimiz husus doğa bilincini sürekli taze tutmak. Yeni nesil insanlarımıza bunu gencinden yaşlısına her insana bunu aktarmak. Bu çalışma kapsamında bir hafta içinde 2 bin 500 fıstık çamı fidanı dağıttık” dedi.

Uzunsoy, ayrıca, ekiplerin bir hafta boyunca ormanları sürekli kontrol altında tuttuklarını ve kesilmiş fidana rastlamadıklarını da belirtti.

Kaynak: İHA