İthalat Rejimi Kararına Ek Karar

Bakanlar Kurulu Kararı ile İthalat Rejimi Kararına ek Karar, bugünkü Resmi Gazete'nin 2. mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 20 Aralık 1995 tarihli ve 95/7606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan İthalat Rejimi Kararının ekinde yer alan listeler ve ekler, değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırıldı; aynı Karara I, II, III, IV, V ve VI sayılı listelerle (EK:1), (EK:2), (EK:3), (EK:4), (EK:5) ve (EK:6) ilave edildi.
12 Eylül 2011 tarihli ve 2011/2203 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalat Rejimi Kararına ek Kararın uygulanmasına devam edilecek. Bu Kararın Ek-I ve Ek-II'sinde yer alan tablolarda bulunan sütun başlıklarından "AB, EFTA, İSR, MAK, HIR, B-HER, FAS, B.Ş. VE GAZ.ŞR., TUN, SUR, MIS, GÜR, ARN, SIR, KAR, KOS, ÜRDÜN, ŞİLİ'" başlığı '"AB Üyesi Ülkeler, EFTA Üyesi Ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Ürdün, Şili, Güney Kore, Morityus" şeklinde değiştirildi.
Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi çerçevesinde Pakistan menşeli eşyanın Dahilde İşleme Rejimi kapsamında ithal edilerek, işlem görmüş ürün olarak ihraç edilmesi halinde, varsa telafi edici verginin hesaplanmasında, II sayılı listede yer alan Gelişme Yolundaki Ülkeler (G.Y.Ü.) sütunu yerine Özel Teşvik Düzenlemelerinden Yararlanacak Ülkeler (Ö.D.T.Ü.) sütununda belirtilen vergi oranları tatbik edilecek.
Kaynak: AA