Erzurum'daki Metruk Binaların Yıkımı

Yakutiye Belediyesi tarafından metruk binaların yıkımı için başlatılan çalışmaların olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo-Ekonomik Dönüşüm" Projesi kapsamında valilik koordinasyonunda yürütülen çalışmaların Taşmescit Mahallesi ve Veyisefendi İlkokulu çevresinde sürdürüldüğü kaydedildi.
Metruk binaların ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmalarda 1. etapta belirlenen 44 binadan bugüne kadar 15'nin yıkıldığı ifade edilen açıklamada, toplamda tespit edilen 130 binanın yıkımının aciliyet durumuna göre öncelik verilmek kaydıyla etap etap gerçekleştirileceği vurgulandı.
Açıklamada, "Yıkımı yapılan 15 binanın başka evlerle bitişik olması sebebiyle daha titiz bir çalışma yürütülüyor. 1. etapta belirlenen 44 binanın yıkımının 14 Ocak 2014 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor. Mevsim şartlarının dezavantajı ve tüm olumsuzluklara rağmen sürdürülen yıkım işi için Özel İdare, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışmalara destek veriyor" denildi.
Kaynak: AA