Eba'dan Gazze'deki 'İrade' Projesine Ödül

Türkiye'nin desteğiyle Gazze'de hayata geçirilen Gazze-Savaş Engellileri Rehabilitasyon Projesi (İrade), Avrupa İşadamları Birliği (EBA) tarafından "2013 En İyi Filistin Projesi" ödülüne layık görüldü.

EBA tarafından "Bilim ve Eğitim" adı altında düzenlenen program kapsamında Gazze İslam Üniversitesi'ne 2013'ün en iyileri dalında 3 ödül verildi.

İngiltere'nin Oxford kentinde düzenlenen törende ödülü, üniversitenin Rektörü Kemaleyn Şaas ile Mütevelli Heyeti Başkanı Cema El-Hudari aldı.
Hudari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze İslam Üniversitesi'nin, "2013'ün En İyi Filistin Üniversitesi, En İyi Üniversite Yönetimi ve En İyi Filistin Projesi" ödülünü almaya hak kazandığını ifade etti.


Hudari, İslam Üniversitesi tarafından iki yıl önce başlatılan ve Türk hükümetinin destek olduğu İrade projesinin, savaş mağdurlarına umut aşıladığını belirterek, projenin insani ve medeni bir çalışma olduğunu vurguladı. Hudari, şöyle konuştu:
"Gazze-Savaş Engellileri Rehabilitasyon Projesi, savaş mağdurlarına bir şeyler üretebilme ve seçkin eserler meydana getirebilme imkanı sağlıyor. EBA'nın bu ödülünün projeye olumlu katkıları oluyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) sağlayacağı katkı, proje kapsamındaki çalışmalar için yeni bir teşvik olacak. Bu ödül, projeyi başından beri destekleyen Türkiye'yenin de savaş mağdurlarına yönelik yardımlarına devam etmesi yönünde bir mesaj niteliği taşıyor."
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) finansmanıyla iki yıl önce başlatılan proje kapsamında, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda sakatlanan kişilere akademik ve mesleki eğitim veriliyor. Akademi programında bankacılık ve finans, psikolojik destek ve rehabilitasyon, bilgisayar ve mobil cihazların bakımı ile grafik tasarım yer alırken, mesleki programda marangozluk, cam-seramik işçiliği, çömlekçilik, ahşap boyama ve ciltçilik gibi meslekler bulunuyor.
Kaynak: AA