Dünya 2014'ü Karşılıyor

Yeni Zelanda ve Avustralya 2014'e havai fişek gösterileriyle girdi.

Yeni Zelanda'nın en büyük kenti Auckland yeni yılı havai fişek gösterisiyle karşıladı. Avustralya da 2014'e muhteşem havai fişek gösterileriyle merhaba dedi.

Avustralya'nın Sidney kentinde 6,8 milyon Avustralya doları harcanarak hazırlanan ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin izlediği havai fişek gösterileri nefes kesti. Yeni yılın ilk dakikalarında bir çok noktadan aynı anda fırlatılan binlerce havai fişek, Sidney semalarını adeta gündüze çevirdi.
Müzik eşliğinde gökyüzüne savrulan havai fişekler renk yumağı oluşturdu. Yaklaşık 12 dakika süren gösteride havai fişekler, başta Harbour Bridge olmak üzere Sidney Limanı'na yakın binalardan, Opera House'dan ve sahile kurulan platformlardan fırlatıldı.
Dünyanın bir çok ülkesinden Avustralya'ya hem havai fişek gösterilerini izlemek, hem de yeni yıla erken girmek için gelen binlerce turist, organizatörler tarafından hazırlıkları 15 ay sürdüğü açıklanan gösterileri keyifle izledi.
Sidney Yeni Yıl Kutlama Komitesi tarafından "evrenin en büyük partisi" olarak adlandırılan gösterileri ve havai fişek şovunu izlemek için Sidney Limanı'na akın eden binlerce kişi, yeni yıl kutlamasına 8 saat kala bütün alanları doldurdu.
Yaklaşık 1,5 milyon kişinin izlediği ifade edilen yeni yıl havai fişek gösterileri 12 dakika sürmesine rağmen, çok sayıda kişi gece geç saatlere kadar bölgede kalarak 2014'ün gelişini kutladı.
Kaynak: AA