'Bilinçli Bilişim Temiz Toplum' Projesi

Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bilinçli Bilişim Temiz Toplum" projesi kapsamında, öğrenciler ve ailelerine güvenli internet kullanımı anlatıldı.

"Bilinçli Bilişim Temiz Toplum" projenin sona ermesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla Has Bahçe Polis Evinde toplantı düzenlendi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden güvenli internet kullanımının önemli olduğunu vurgulayarak, projenin başarıyla tamamlanmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Çocukların siber suçlarla ilgili mağduriyet yaşamamaları için dikkatli olmaları ve güvenli internet kullanımını tercih etmeleri sağlamak gerektiğini, yapılan çalışmanın da bu bilinci oluşturmayı hedeflediğini belirten Erden, "Proje ile siber suçlara yönelik farkındalık oluştuğunu düşünüyor ve projenin amacına ulaştığına inanıyorum. Hızla gelişen teknolojiyi ve interneti kullanırken saldırılara maruz kalmamak adına dikkatli olmalıyız. Projenin hazırlanmasına ve uygulanmasına emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali Geleş, projeyi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Uşak Üniversitesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte, ZEKA'nın desteğinde yürütüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile aileleriyle toplam 48 seminer gerçekleştirildiğini dile getiren Geleş, "Düzenlenen seminerlerle 12 bin 500 kişiye ulaşılıp, 10 bin adet broşür, 300 adet afiş ve çeşitli materyaller dağıtılarak güvenli internet kullanımıyla ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı. Ayrıca çeşitli stant çalışmalarıyla güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi" ifadesini kullandı.
Toplantıya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı.

Kaynak: AA