Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Son 15 gün içerisinde Kaşgar ve Yarkent başta olmak üzere Doğu Türkistan'daki şehirlerimizde 20'den fazla kardeşimiz kurşuna dizilerek hayatını kaybetti. Türkiye bunlara niye bir tepki vermiyor?'' dedi.

Destici, partisinin Kütahya İl Başkanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülke genelinde tüm illerde adaylarıyla yerel seçimlere katılacaklarını bildirdi.
Kendileri için anlamlı bir günde bulunduklarını belirten Destici, ''Bugün rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum günü. Kendisini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Parti olarak doğruya "doğru", yanlışa "yanlış" dediklerini dile getiren Destici, değerlendirmelerine göre, hükümetin doğrularının yanında, yanlışlarının karşısında olduklarını söyledi.

Doğu Türkistan'da onlarca Müslüman Türk'ün, Çinliler tarafından zulme uğratıldığını, katledildiğini savunan Destici, şöyle konuştu:
''Son 15 gün içerisinde Kaşgar ve Yarkent başta olmak üzere Doğu Türkistan'daki şehirlerimizde 20'den fazla kardeşimiz kurşuna dizilerek hayatını kaybetti. Türkiye bunlara niye bir tepki vermiyor? Ey hükümet sözcüsü; polise kurşun sıkmaktan 17 yıldır hapis yatan birisi için döktüğün gözyaşını niye Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizden esirgiyorsun? 30 yıl Türkiye'yi kan gölüne çeviren, kardeşi kardeşe düşüren ve binlerce Mehmetçiğimizi, polisimizi, öğretmenimizi, imamımızı şehit eden PKK ile müzakere masasına oturulmuştur. Hiç kimse kan aksın, terör devam etsin istemez ama milletimiz hep şunu merak etmiş ve cevap alamamıştır. Bu vatan parçasını, toprakları, emlak borsasından, emlak ofisinden satın almadık, kanla aldık. Bu toprakların, bu vatanın bir karışı verilecekse ancak kanla verilir. Hiç kimse masa başında müzakere ve pazarlık süreçleriyle milleti uyutarak, aldatarak bu vatanın bir kısmının özerkleşmesini asla aklından geçirmesin. Bu millet, yeri ve zamanı geldiğinde hem bunun hesabını sorar hem de asla buna fırsat vermez."
Destici, hükümetin, devlete karşı derin yapılanmaları veya dış güçlerin operasyonlarını bulup çıkarması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kütahya Belediye Başkanı adayının, Mustafa Münir Hürata olduğunu açıklayan Destici daha sonra parti binasını gezerek, Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.
Kaynak: AA