Başkan Köksoy’dan Yeni Yıl Mesajı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köksoy’dan Yeni Yıl Mesajı

2014 yılının herkese sağlık ve huzur getirmesi dileğinde bulunan Başkan Köksoy Mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir yılı kapatırken, yeni bir yıla başlamanın heyecanı içindeyiz. Bu başlangıç ve bitiş aynı zamanda kişiler, şehirler ve kurumların kendi muhasebelerini yapması açısından bir fırsattır. Bu muhasebeyi biz, Belediyemiz ve Ardahan’ımız açısından yaptığımızda açık bir şekilde görülecektir ki, Ardahan 2013 yılında çok büyük çalışmalara imza atmıştır. Yerelde kanalizasyon ile ilgili çok ciddi mesafe kat etmiştir. Kanalizasyon şebeke yapım işi şehrimizde % 90’lara ulaşmıştır. Bunun yanında Ardahan doğalgaza kavuşmuştur. Tabi bu çalışmalar sırasında ana caddeler, kaldırımlar parçalanmış ardından Belediyemiz, kısa yaz sezonunda kıt imkânlarına rağmen, tekrar eskisinden daha iyi bir standartta onarıp yapmıştır. Ana caddelerimiz sıcak karışım asfaltla kaplanmıştır. Doğalgazın temiz prestijli bir yakıt olduğunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz ve 2014 yılında ne kadar yaygın olarak kullanılacağına hepimiz şahit olacağız.

Belediyemizin, 2009-2013 yılları arasında başlattığı, neticelendirdiği projeler ve birçok hizmetin Ardahan’ın geleceğine önemli katkılar yapacağı aşikardır. Bunlar ekilmiş tohumlardır ve hasatının da yapılma zamanıdır.

Hizmet dönemimizde (2009-2014) Ardahan da 3000 civarında konut inşa edilmiş, onlarca kamu kurumu binaları yapılmıştır. Devlet Hastanesi, öğrenci yurtları, kamu idare binaları, okullar, pansiyonlar gibi.. ve ilk defa yasal zeminde imar planlaması uygulamaya konulmuştur. Ardahan da her anlamda hemşerilerimizin kendilerine güveni artmıştır. Araziler arsalar ve binalar değerlenmiş, Ardahan’a geri dönüş başlamıştır. Buna paralel Ardahan merkezde 4000 civarında nüfus artışı olmuştur. Bu gelişmeler Ardahan için çok olumlu işaretlerdir. Ardahan’ın önü açıktır.

Hükümetimizin Ardahan da çok ciddi yatırımları var, ulaşım ağları,tüneller sınır kapıları, demir yolu, havaalanı gibi çalışmaları sürmektedir. Bu anlamda her şeyin güzel olacağını Ardahan'ın 10 yıllardır söylenen zincirini kırması kabuğunu kırması gerçekleşmiştir. Ardahan uçağı havalanmak üzeredir. İnşallah 2014 yılı Ardahan'ın uçacağı yıl olmasını diliyorum.

2013 dahil görev yaptığımız yıllarda ucuz kasaba politikalarını, popülist yaklaşımları, halkın ihtiyaçlarının sömürüldüğü, istismar siyasetini, yapmacık davranışları asla benimsemedik. Her zaman Ardahan’ımızın, çocuklarımızın geleceğine yönelik hizmet ve projeleri hayata geçirmenin mücadelesini verdik. Bu vesile ile ve bu inançla, 2014 yılının ülkemize, milletimize, insanlığa; barış, kardeşlik, huzur ve refah getirmesini temenni eder, sevdiklerinizle birlikte mutlu sağlıklı nice yıllar dilerim.”
Kaynak: İHA