Aydın'dan Kısa Kısa

Kuyucak'ta Engel Siz Olmayın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği ile Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Braille alfabesi öğrenme kursu açıldı.

Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Neşeli Girgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursa görme engelli vatandaşların yanı sıra alfabeyi öğrenmek isteyen engelsiz vatandaşların da katılabildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"2014 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlanan görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Braille alfabesinde kabartma yazı makinesi, küp taş, küt taş kasa, özel akabük araç ve gereçleri ile kabartma yazılı gereçler içerisinde cetvel, iletki ve pergel kullanılıyor. Görme engelli vatandaşların Braille alfabesini öğrenip hayata daha aktif katılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz."
- 60 çöp konteyneri satın alındı
Sultanhisar Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile 60 çöp konteyneri satın alındığı bildirildi.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile tanesi 400 lira olan galvanizli çöp konteynerlerinden 60 adet satın aldık. Dağıtımlarını en kısa zamanda ihtiyacı olan yerlere yapacağız" dedi.

Ünal, ilçeyi jeotermal turizmin merkezi haline getirmek için çalıştıklarını, bu çerçevede çevre temizliğine büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.
- Kaymakamlığa yeni makam aracı
Çine Kaymakamlığı'nın 10 yıllık eski makam aracının yenisiyle değiştirildiği bildirildi.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003 model makam aracının 2013 model aynı marka araçla değiştirildiğini belirterek, "Makam araçları 10 yılda bir değiştirilir. Bu durum göz önünde bulundurularak 10 yıldır hizmet veren makam aracının yenilenmesi kararı alındı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan eski makam aracının ise Çine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na tahsis edildiği öğrenildi.
Kaynak: AA