‘1 Ocak Mekke’nin Fethi’

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) ve Kuran İlimleri Araştırmaları Derneği (KİAD) tarafından Mekke’nin fethinin 1383. yıldönümü dolayısıyla ‘Fetih Gecesi’ düzenlenildi.

‘1 Ocak Mekke’nin Fethi’

Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye, KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç, KİAD Başkanı Abdulkadir Kabdan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an tilavetinin okunmasının ardından başladı.

Düzenlenen gece hakkında bilgiler veren KİAD Başkanı Abdulkadir Kabdan, insanların yanlış yerlere yönlendiren etkileri kırmak için program düzenlediklerini söyledi.

Kabdan, “1 Mekke’nin fetih yıldönümü olması münasebetiyle her sene tertip etmiş olduğumuz fetih gecesi programıdır. Programımız Kuran-ı Kerim ağırlıklı. Bu geceyle Alakalı bu gecenin ehemmiyeti ile ilgili bir sohbetimiz ardından da tasavvuf musikimiz olacaktır. Burada maksadımız insanlarımızı yanlış şekilde yönlendiren, yanlış yerlere yönlendiren bazı etkileri kırmak ve burada insanlara hoş bir gece geçirttirmektir. Gayemiz maksadımız budur. Özellikle ülkemizin memleketimizin bu sıkıntılı günlerinde biz istiyoruz ki bu yanan ateşe bir kova suda biz atalım. Fetih anlayışının bize vermiş olduğu ufuklar doğrultusunda bir gece ihya etmiş olalım” dedi.

KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç de, kendilerine özgü olan yaşam tarzını yaşamak için program düzenlediklerini söyledi.

Yüzgeç, “Biz bu programla Kayseri’de çocuklarımız, eşlerimiz ve ailelerimiz ile birlikte bize özgü olanı bize özgü kılmak için bizim istediğimiz konuyu yaşam biçimini soluklamak için kendi yaşam biçimimizi kendi hayat tarzımızı bugün yaşamak için buradayız. Türkiye ikiye bölünmüş bir kısmı eğlenen küfelik olmuş kardeşlerimizde bir yanda zikirler eden kardeşlerimiz gibi bir bölünme arzu etmiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye’nin ve dünyanın kardeşçe ve bir arada bizim kadim değerlerimize daha yakışan bir şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri için çalışıyoruz. İnsanlara şunu yapmayın demek olmaz ama önüne alternatifler koymanız anlamında program düzenledik. Güzel sıcak iyi bir program olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen gece, okunan ilahilerle devam etti.
Kaynak: İHA