Öğrencilerden Demokrasi Örneği

Bursa İl Öğrenci Meclisi toplanarak bir yıl boyunca kendilerini temsil edecek başkan ve ekibini seçti.

Öğrencilerden Demokrasi Örneği

Demokrasi Eğitimi ve okul meclisleri Yönergesi çerçevesinde oluşturulan İl Öğrenci Meclisi başkanlık seçimleri Özel Yedi Renkli Çınar Okullarında yapıldı. Öğrencilerin demokratik yollarla kendilerini ifade edebilmeleri ve öğrenciler arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesini sağlayabilmek için gerçekleştirilen uygulamada öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Seçimlere Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır’ın yanı sıra yönetici ve öğretmenler de katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, yapılan seçimlerde demokrasinin tam olarak tecelli edeceğine ve seçilen İl Öğrenci Meclis Başkanı ve diğer üyelerin Bursa’daki 600 bini geçkin öğrenciyi en iyi şekilde temsil edeceğin inandığını söyledi.

17 ilçeden seçilen ilçe öğrenci meclis başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde, geçici divanın oluşturulmasından sonra başkanlık için adaylığa soyunan 4 aday listelerini oluşturdu. 15 dakikalık propaganda süresinin ardından adaylar kürsüye gelerek kendilerini ve projelerini tanıttılar. Daha sonra da 20013-2014 eğitim öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için oy verme süreci başladı.

47 öğrenci meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde başkan adaylarından Münire Merve Uzluk 4 oy, Mazlum Güler 12 oy, Gökhan Gül 11 oy ve Emirhan Demirbağ 17 oy aldı. Böylelikle seçimden galibiyetle ayrılan Emirhan Demirbağ ve ekibi Bursa İl Genel Meclisi Başkan ve üyeliklerine seçilerek Ankara’da oluşturulacak olan Türkiye Öğrenci Meclisinde Bursa’yı temsil etme hakkını elde etti.
Kaynak: İHA