İklimlendirmenin De Yıldızı Parlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Yıldız SEM) ile Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV)iklimlendirme sektörüne ilişkin protokol imzaladı.

İklimlendirmenin De Yıldızı Parlıyor
İmzalanan protokolle üniversite ile sanayi işbirliğinin hız kazanması bekleniyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği dahilindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yıldız SEM ile ISKAV, İklimlendirme sektörünün hızlanması için işbirliği gerçekleştirdi. İşbirliği ile gerçekleştirilecek eğitimlerde, firmaların teknik eğitim ihtiyacını belirlemek ve karşılamak amacıyla ‘Sertifikalı Mesleki Eğitim Programı’ açılacak.

Sektörde bulunan firmalar, iş ilanlarında sertifikalı kişilere öncelik verecek ve bu sertifika programı vasıtasıyla sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığı karşılanacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Maslak Kampüsü’nde verilecek olan eğitimler, hem teorik hemde uygulamaya yönelik konuları içerecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş, ISKAV Başkanı Cafer Ünlü ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü İsmail Yüksek imzaladığı “Sertifikalı Mesleki Eğitim Programı Protokol Töreni’ne, YTÜ Meslek Yüksekokulu’nu temsilen YTÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Orhan İçeli, Yrd. Doç. Dr.
Cem Üstündağ, Yrd. Doç. Dr. Ersoy Öz iklimlendirme ve soğutma programı koordinatörü öğretim görevlisi Osman Koç’ta katıldı.

Düşüncelerini dile getiren ISKAV Başkanı Cafer Ünlü, “İklimlendirme sektörü için tarihi bir güne imza atıyoruz. Bize bu imkanı veren başta YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek olmak üzere, Yıldız SEM Yönetici ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

“İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜ DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”
İklimlendirme sektörünün ilerleme kaydettiğini dile getiren YTÜ Rektörü İsmail Yüksek ise, “İklimlendirme sektörü ve akademik çalışmalarının doğrudan içinde bulunan biri olarak, sektörün sıkıntı ve ihtiyaçlarını yakinen biliyorum. Çok hızlı gelişen sektörde, yurt dışından gelen ürünlerin bakımı dahi yapılmakta zorlanılıyor. Son sistem ve donanımlı laboratuvarların aktif kullanılması lazım. Bu sebeple ISKAV ile Yıldız SEM ortak çalışmasının herkese katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu proje için Teknopark ile sanayicilerimizden de destek alacağız. Özellikle İkitelli’deki Teknopark projemiz geliştiğinde sanayicilerin de katkılarıyla sektör çok daha iyi bir noktaya taşınacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA