Afad Açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.


AFAD tarafından yapılan açıklamada, “28 Aralık 2013 Cumartesi saat 17.21’de merkez üssü Akdeniz doğu baseni (Antalya açıkları) olan bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Başkanlığı’nın Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları’ndan alınan verilere göre depremin büyüklüğü 6.0MI, derinliği 41.74 km olarak hesaplanmıştır” denildi.

Depremin Antalya il ve ilçeleri ile Adana, İçel, Hatay ve çevresinde hissedildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Yukarıda adı geçen illerin valilikleri, İl AFAD Müdürlükleri, İl Emniyet ve Jandarma Müdürlükleri ile yapılan görüşmelerde herhangi bir olumsuz ihbar ile can ve mal kaybı olmadığı bilgisi alınmıştır. Söz konusu depremden sonra yaklaşık 3 saat içerisinde büyüklüğü 2.5 ile 3.3 arasında değişen 11 adet artçı deprem gözlenmiştir. Deprem dış merkezine 80 km uzaklıktaki Manavgat istasyonunda ölçülen ivme değeri D-B yönünde de 7,65 gal, 98 km uzaklıktaki Serik istasyonunda ölçülen en yüksek ivme değeri ise 8,63 galdir. Ölçülen en yüksek ivme değeri Kumluca istasyonunda D-B yönünde 14.43 galdir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.”
Kaynak: İHA