Yaşar, Yapıder’i Ağırladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yapı Meslek Lisesi Mezunları Derneği (YAPIDER) üyelerini yemekte ağırladı.

Yaşar, Yapıder’i Ağırladı
Gecede YAPIDER’lilerin gönlünü fetheden Yaşar’ın derneğe üyelik kaydı da gerçekleşti.
Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Salonu’nda gerçekleşen yemeğe yaklaşık 250 meslek lisesi mezunu katıldı.

Gecenin ilgi odağı olan Yaşar, kısa bir konuşma yaparak YAPIDER’lilere hitap etti. Kendisinin de meslek lisesine dönüşen Sanat Enstitüsü mezunu olduğunu kaydeden Yaşar, meslek liselerine daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ
Konuşmasında eğitim sistemini de eleştiren Yaşar, “Aileler dişlerinden, tırnaklarında arttırarak evlatlarını okutuyor. Ancak üniversiteden mezun olan gençlerimiz maalesef iş bulamıyor. Bu çarpık eğitim sistemimizden ileri geliyor. 4-5 ayda değişiklik gösteren eğitim sistemini ne idareciler ne öğretmenler ne de öğrenciler anlayabiliyor. Karmakarışık bir yapı var” dedi.

Türkiye’de meslek liselerine ikinci sınıf lise muamelesi yapıldığını söyleyen Yaşar, meslek liselerinin Avrupa’daki gibi ara eleman yetiştiren bir konuma gelmesi gerektiğini söyledi ve Litvanya’yı örnek gösterdi. Litvanya’nın eğitim alanında Avrupa birincisi bir ülke olduğunu ifade eden Yaşar, Litvanya’da öğrencilerin çoğunun meslek liselerini tercih ettiğinin altını çizdi.

“NE SÖZ VERDİYSEM YERİNE GETİRDİM”
Gecede Yenimahalle Belediyesi’nin hizmetlerine de değinen Yaşar, “Yenimahalle’yi ve insanını seviyorum. Bana oy verenlerin başını öne eğmemek için çalışıyorum. Ne söz verdiysem hepsini yerine getirdim. Daha Yenimahalle’ye yapacak çok hizmetim var” dedi.

YAŞAR, YAPIDER’Lİ OLDU
YAPIDER Sözcüsü Soner Akdoğan ise YAPIDER’liler olarak Yaşar’ı Yenimahalle’de bir kez daha iktidara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

Ardından YAPIDER Başkanı Can Taşdemir, Yaşar’ın derneğe üyelik kaydını gerçekleştirdi ve günün anısına Yaşar’a bir plaket takdim etti.
Kaynak: İHA