Yaşar, Kırgızistan Çapan’ını Giydi

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ermek İbrahimov, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Yaşar, Kırgızistan Çapan’ını Giydi
Yenimahalle Belediyesi ile işbirliği içinde olmak istediklerini belirten İbrahimov, Yaşar’ı çalışmalarından dolayı tebrik ettti.
Yenimahalle Belediyesi’nin sınırları içerisinde bulunan Ünlü Kırgız yazarın adının anıldığı Cengiz Aytmatov Caddesi’nden duydukları memnuniyeti dile getiren İbrahimov,“Birçok büyük isimleri hem parklarınızda hem de sokak ve caddelerinizde yaşatıyorsunuz. Sizinle tanışmak ve belediyeniz ile iş birliği içerisinde olmak istiyoruz. Sanata ve sanatçıya göstermiş olduğunuz hassasiyet bizleri memnun ediyor” diye konuştu.

Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği’ni makamında ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Yaşar, yapım aşamasında olan parklardan birine Kırgızistan Parkı ismi vereceğini belirtti.

Yaşar, “Kırgızistanın kültür ve medeniyetini taşıyacak olan yeni parkımıza Kırgızların önderinin heykeli ve kırgızistandan ağaç getirilip dikilebilir. Festival gibi tüm aktivitelerinizi bu parkta kolayca gerçekleştirebilir ve Yenimahallelilerle samimi bir diyaloglar yaşayabilirsiniz” diye konuştu.

YAŞAR’IN MİSAFİRPERVERLİĞİNE TEŞEKKÜR
Yaşar’ın Kırgızistan Park’ı teklifini sevinçle karşılık veren İbrahimov, “Biz burada sizinle olmaktan gurur duyduk. Bize gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederiz. Kırgızistan Park’ının Yenimahalle’de yaşatılacak olması bizleri memnun etti” dedi.

Yaşar, Ermek ile olan samimi diyaloglarının ardından Kırgistan’ın yerel kıyafeti Çapan’ı ve Kalpak şapkasını giydi. Ayrıca Yaşar’a Cengiz Aytmatov’un önemli eserlerinden biri olan “Cemile” hediye edildi. Yaşar, hediyeleri karşılıksız bırakmayarak Yenimahalle Belediyesi adına plaket takdim etti

Kaynak: İHA