Ümit Kaya' dan ''Engelliler Günü'' Mesajı

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan a. Adayı Ümit Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Ümit Kaya' dan ''Engelliler Günü'' Mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapanAK PartiYenimahalle Belediye Başkan a. Adayı Ümit Kaya, engelliliğin tüm insanlığın ortak konusu olduğunu belirterek, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dahil edip toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmanın önemli bir görev olduğuna dikkat çekti.

Kaya, yaptığı açıklamada, 'Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak konusudur. Engelli vatandaşlarımıza tanınan hakların sadece bağış ve iyilikten kaynaklanmaması gerekmektedir. Onlara insanca yaşanılacak ortamları hazırlamak en önemli görevlerimizden biridir' dedi.

Engelli olmanın kişinin tercihi olmadığına ve hepimizin toplumda birer engelli adayı olduğuna değinen Ümit Kaya, 'Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için, gereken tedbirlerin alınması hepimizin önemli öncelikleri arasındadır, Engellilerimize engelleri aşma konusunda desteğimizi yineliyoruz. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, tüm engellilerimize ve değerli ailelerine, sevgi ve saygılarımı sunuyorum; sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum' ifadelerine yer verdi.