Teknopark İzmir Yeni Girişimcilerini Arıyor

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kampüsünde yer alan Teknopark İzmir tarafından nitelikli tekno-girşimciler yetiştirilmesini sağlamak, projesi olan gençlerin önünü açmak amacıyla düzenlenen eğitim programı 17-28 Aralık tarihinde başlayacak.

Teknopark İzmir Yeni Girişimcilerini Arıyor

Program kapsamında, herhangi bir üniversitenin 3. veya 4. sınıfında okumakta olan ya da en fazla beş yıl önce dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun katılımcılara yaratıcılıktan, iş fikri geliştirme, proje yönetiminden iş planı yazımına kadar tekno-girişimcilik hakkındaki birçok konu uygulamalarla anlatılacak, konunun uzmanlarından seminerler verilmesi sağlanacak.

Teknopark İzmir’de bulunan TTNET IDEA Ar-Ge ve Kuluçka Merkezinde düzenlenecek olan eğitim süresince, inovasyon, iş fikri oluşturma, ürün tasarımı, Ar-Ge, teşvik ve fonlardan yararlanma, fikri mülkiyet hakları, organizasyon, satış, pazarlama, insan kaynakları, ekip ve ilişki yönetimi gibi konularda eğitimler verilecek.

Teknoloji transfer eden bir ülke olma hedefine paralel olarak düzenlenen bu eğitimle, yüksek katma değerli ürün ya da hizmetlere yönelik fırsatlardan Ar-Ge projeleri üreten, elde ettikleri yenilikçi ürün ya da hizmetleri yine kendi girişimcilikleri ile yönetecekleri işletmelerle ihtiyaç sahiplerine sunan girişimcilere destek olmak amaçlanıyor.

Eğitim programının sonunda, başarılı bulunan projeler, İzmir için kurgulanan inovasyon merkezinde ürüne dönüşme sürecinde üç yıl boyunca desteklenecek. İzmir Üniversiteleri Platformu etkinlikleri çerçevesinde yapılan Tekno-Girişimcilik Akademisine katılmak için son başvuru tarihi 16 Aralık 2013. Ayrıntılı bilgi için https://teknogirisimcilik.blogspot.com/ adresinden detaylı bilgi almak mümkün.
Kaynak: İHA