Tayyar: Fitne hesaplar azaldı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, desrhane tatrtışmalarındaki son tabloyu değerlendirerek, 2 yıllık ertelemenin en sorunsuz çözüm olduğuna işare etti. Tayyar, çözüm sonrası sosyal medyadaki değişimden de söz etti.

Tayyar: Fitne hesaplar azaldı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane temsilcileri ile Ankara 'da bir araya geldi. Toplantı sonrası dershane yöneticileri ile basının karşına geçen Bakan Avcı, “Sektör temsilcilerinden gelen öneri ve talepler Bakanlar Kurulu 'nda değerlendirildi. Eğitim sektörü 2015 'de yeni bir düzleme taşınacak. “ dedi.

İşte dershane tartışmaları devam ederken yapılan bu açıklama ve son durumla ilgili bir değerlendirme de AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar 'dan geldi. Tayyar, sosyal paylaşım sitesi Twitter 'dan yaptığı açıklamada “Dersane konusundaki 2 yıllık erteleme şu aşamadaki en sorunsuz çözümdür, nitekim tansiyon düştü, tweeterdeki fitne fake hesap azaldı” ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Bakanlar Kurulu ardından dün yaptığı açıklamada'Bu mesele halledilecektir. Taslak son şeklini alacak ve Ocak ayında yasalaşması için TBMM gündemine gelecek. Bu dönüşümün sağlıklı olması için de iki yıllık bir süre öngörüyoruz. Eylül 2015. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz'demişti.

İşte Şamil Tayyar'ın o tweeti:

Tayyar: Fitne hesaplar azaldı