Süs-bir Başkanı Bağlı Açıklaması

Bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında 9.su düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) Başkanı Selahattin Bağlı, bu yıl üreticiyle alıcının buluşması noktasında hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Süs-bir Başkanı Bağlı Açıklaması

9. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi ile ilgili bazı önemli rakamları paylaşan Bağlı, sergi çerçevesinde 23 firmanın alım sözleşmesine imza attığını, 38 firmanın da iş bağlantısı kurduğunu ifade etti.

Yaklaşık 3 milyon liralık bir iş bağlantısının sergi ile sağlandığına dikkati çeken Bağlı, büyükşehir belediyelerinin de Park ve Bahçe Daire Başkanlıklarının sergiye yoğun ilgi gösterini kaydetti.

“ZİYARETÇİLERİN %45’İ SEKTÖRDEN”
Bağlı yaptığı açıklamada, “Sergimizi bu yıl 5 bin civarında vatandaşımız ziyaret etmiş. Bu ziyaretçi profilinin %45’inin sektörle ilgili olduğunu görüyoruz. Özellikle ziraat mühendislerinin ilgisi dikkat çekici. Üreticiyle alıcının buluşması açısından sektöre dayalı ziyaretçi sayısının artması son derece olumlu. Sergi katılımcısı 23 firmamız alıcılarla sözleşme imzaladı. 38 firmamız ise iş bağlantısı sağladı. Sergiyi ayrıca 38 belediye ziyaret etmiş. Önemli alıcı grupları arasında yer alan belediyelerin ilgisi de yıllar geçtikçe artıyor. İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin park ve bahçe dairelerinin müdür ve başkanları da sergimizi ziyaret etti” diye konuştu.

“6 ÜNİVERSİTE, 38 BELEDİYE”
“Sergide stant açan 75 firmamız da ilgiden memnun olduklarını ve seneye de stant açmak istediklerini belirttiler” diyen Bağlı şöyle devam etti: “Üniversitelerimizin peyzaj mimarlığı ve ziraat fakültelerinden öğrenciler de serginin önemli ziyaretçileri arasında yer aldı. Ege Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden öğrencilerimiz sergiyi ziyaret ettiler. Sektörle ilgili ziyaretçi sayısının artışı Ödemiş adına olumlu.

“SEKTÖR VE BUNA BAĞLI OLARAK SERGİ HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR”
Ödemiş'te 20 milyon çalı türü, 5 milyon adet de ibreli fidan üretiyoruz. Sektörümüzden Ödemiş'te 4 bin aile ve ortalama 20 bin kişi bu sektörden geçimini sağlıyor. Ürünlerimizin % 25’ini yurt dışına pazarlıyoruz. Ödemiş’te her geçen gün büyümekte olan sektörümüzün sergi vasıtasıyla sesini duyurması ve iş bağlantıları kurması son derece olumludur. Zaten sergi katılımcısı firmalarımız bu memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yaptığımız anketlere göre tüm firmalar sergiye gelecek yıl da katılmak istediklerini söylemişler. Bu sene oluşan bu tablo gelecek yıllar için bize cesaret ve moral vermiştir. Sergimizin her geçen yıl daha da büyüdüğünü görüyoruz. Sergiye destek veren tüm kamu kuruluşlarımıza, sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA