Sapanca'dan Kısa Kısa

Sapanca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kurtköy Düğün ve Kongre Salonu hizmete açıldı.


Kurtköy Mahallesi'nde 4 bin 700 metrekarelik arazide inşa edilen salon, bin metrekarelik kapalı alan, otopark ve yeşil alanlardan oluşuyor.

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salonun düğün cemiyetlerinin yanı sıra panel, konferans, toplantı, her türlü sosyal ve kültürel etkinlik için kullanılacağını belirterek, aynı anda bin kişiye hizmet verebileceğini söyledi.

Salonun inşaatına kapatılan Kurtköy Belediyesi tarafından başlandığını anımsatan Uslu, "Kurtköy, belediyemize bağlandıktan sonra söz konusu araziyi Milli Emlak'tan yaklaşık 200 bin liraya satın aldık. Projeye otopark, rekreasyon ve yeşil alanlar ekledik. Kapalı alanda salonun yanı sıra 2 çok amaçlı oda, depo ve mutfak bulunuyor. Her türlü sosyal ve kültürel etkinlik için kullanılacak tesisimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

- 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı

Sapanca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

1 Ekim'de belediye meclisinde kabul edilen imar planı, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Kasım'daki toplantısında onaylandı.

İmar planı, 2 Aralık 2013-2 Ocak 2014 tarihlerinde bir ay süre ile Sapanca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde askıda kalacak.

Kaynak: AA