Özdurak Açıklaması

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Kasım ayı ihracat sonuçlarını değerlendirdi.

Özdurak Açıklaması

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“2013 Kasım ayı ihracatımız 2012 yılı Kasım ayına göre, yüzde 20 artışla 12 milyar 771 milyon dolardır. 2012 yılına göre İhracat yüzde 12,57 artarak 151 milyar 860 milyon dolar olmuştur. Bu ülke ekonomimiz için oldukça olumlu bir gelişme olmakla beraber gelecekte yatırım yapılabilecek ülkeler arasında da üst sıralara yer almamızı sağlayacak bir durum aslında.

Ülkemiz için tüm bu olumlu gelişmeler yaşanırken şehrimiz Gaziantep ise Kasım ayında yüzde 43’lük artışla ihracatını en çok arttıran il arasında ilk sırada yer alarak rekor kırmış durumdadır. 619 milyon 236 bin dolarlık ihracat ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.8 oranında artış göstermiştir. Bu artış aslında şehrimizin dış pazarlardaki başarısının artmaya devam ettiğinin sektörel bazda güçlendiğimizin göstergesidir. Ekonominin dengelenmesinde ihracatın ne kadar önemi varsa ihracatın artışı aslında, ihracata bağlı büyümemizin de göstergesidir.

30 bin dolarlık ihracat hedefimize tempolu bir şekilde ilerliyoruz. İhracatıyla ülke ekonomimize ve şehrimizin ekonomik başarılarına katkı sağlayan firmalarımızın başarılarının devamını dilerim.”
Kaynak: İHA