Güzeloğlu Açıklaması

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmeyi en acil görevleri arasında gördüklerini belirterek, Valilik olarak bu doğrultuda gayret ettiklerini kaydetti.


Vali Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşların yaşadığı sorunların aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek topluma kazandırılması konularındaki girişimlerin güçlendirilmesi ve bu alandaki toplumsal hassasiyetin yükseltilmesi noktasında önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

İçel Valiliği olarak, engelli vatandaşlara sahip çıktıklarını dile getiren Güzeloğlu, “Sorunlarına çözüm üretmeyi en temel ve en acil görevlerimiz arasında saydığımız engelli vatandaşlarımızın eğitim-öğretim şartlarını iyileştirmenin, istihdamlarını kolaylaştırmanın, onları topluma kazandırmanın gayreti içerisinde olduk. Bu doğrultuda Valiliğimiz hizmet binası olmak üzere ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumlarımızda engellilerimizin engelsiz vatandaşlarımız gibi sağlıklı hizmet alabilmesi için özel bölümler ve asansörler yaptık” dedi.

Engelli gençlere okul sözü verdiklerini anımsatan Güzeloğlu, bu sözün gereği olarak toplam 25 milyon TL’yi aşan bir yatırımla İçel’de 5 okul yapımına başlayacaklarının altını çizdi. Güzeloğlu, “İşitme Engelliler İlkokulu, İşitme Engelliler Lisesi, Otistik Eğitim Merkezi, Türkiye’de bir ilk olan İşitme Engelliler Anaokulu ve 20 derslikli İş Eğitim Merkezi’nin yapımı tamamlandığında inşallah bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu tesislerimizle artık engelli gençlerimize sahip ailelerimizin çocuklarını güvenle eğitime emanet edeceği, gençlerimizin topluma kazandırılmasında, özgüven kazanmasında, hayatla buluşmasında en iddialı kent İçel olacak” ifadelerini kullandı.

İçel Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen ve örnek alınan ‘Engelsiz Yaşam, Engelsiz Okul İçin El Ele’ projesi kapsamında engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını da aktaran Güzeloğlu, şunları kaydetti: “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı hikayesine şahit oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızı amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını inandığımı belirterek, engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza en kalbi sevgilerimi iletiyorum.”
Kaynak: İHA