Etü 'Türkiye İnovasyon Haftası' Etkinliğine Katıldı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek için 28-29-30 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda, dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyoneller, sanayiciler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri İstanbul'da bir araya geldi.
İnovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmalarının yer aldığı "İnovasyon Haftası"na ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Bayram Şahin ve beraberindeki öğrenci heyeti katıldı.

ETÜ'den yapılan açıklamada, 20 bine yakın kişinin ziyaret ettiği ve 3 gün süren etkinliğin açılışının da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaptığı hatırlatıldı.
Açıklamada, öğrencilerin, Google X'in kurucusu Prof. Dr. Sebastian Thrun, How kitabı yazarı Dov Seidman, İntel Labs başkan yardımcısı Dr. Genevieve Bell, Teorik Fizik Profesörü-Mars'da yaşam MarsOne Proje Ateşesi Prof. Dr. Gerardus 't Hooft yanısıra Türkiye'deki iş dünyasının önemli isimlerinin konferanslarını dinleme ve Ar-Ge merkezlerinin proje pazarlarını gezme şansını yakaladığı kaydedildi.
Kaynak: AA