Engellilere Akülü Tekerlekli Sandalye

Yerköy Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başlattığı "7 Bölgede 7 Akülü Sandalye" kampanyasıyla ihtiyaç sahibi 7 engelliye akülü tekerlekli sandalye aldı.

Dernek Başkanı Bahattin Karabulut, yaptığı açıklamada, "7 Bölgede 7 Akülü Sandalye" kampanyası başlattıklarını anımsatarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 7 engelli vatandaşı sevindirmek istediklerini söyledi.

Kısa sürede hayırsever vatandaşlardan topladıkları ufak meblağlarla akülü sandalye aldıklarını ifade eden Karabulut, "Gün ışığı derneğimizin onuncu kuruluş yıl dönümü münasebeti ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel oluşturulan projede 7 ilde 7 tekerlekli sandalye kampanyamızı başlattık. Kısa sürede ilçemizden belli bir meblağ elde ettik. Yerköy'de de derneğimiz tarafından tespit edilen Nurcan Delioğlu ablamıza temin ettik. Diğer bölgelerde bulunan yani Bursa, Afyon, Yozgat, Osmaniye, Van, Samsun ve Batman'daki kardeşlerimizde o illerde bulunan arkadaşlarımız tarafından akülü sandalyeleri teslim edildi. 81 ilde de tekrar kampanya başlattık. İnşallah 22 Mayıs'ta da 81 ile sandalyeleri vermek istiyoruz" diye konuştu.

Doğuştan yürüme engelli olduğunu söyleyen Nurdan Delioğlu ise dernek yöneticilerine teşekkür ederek, "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Akülü sandalye sayesinde bir çok işimi daha rahat yapacağıma inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA