Engelli Çocuklar, Engelli Kardeşleri İçin Kapak Biriktirdi

Kağıthaneli down sendromlu çocuklar, ortopedik engelli kardeşlerine tekerlekli sandalye alabilmek için topladıkları mavi kapakları bir araya getirdi.

Engelli Çocuklar, Engelli Kardeşleri İçin Kapak Biriktirdi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kağıthaneli engelli çocuklar, tekerlekli sandalyeye muhtaç kardeşleri için aylarca topladığı 50 poşet mavi kapakları Kağıthane Kültür Merkezi’nde bir araya getirdi. Kağıthane Gençlik Meclisi Üyelerinin organizasyonuyla başlatılan çalışmada engelli çocuklar, topladıkları kapakları bir araya getirerek büyük bir sevinçle vatandaşlara gösterdi.

Kağıthane Gençlik Meclisi Koordinatörü Selahattin Çam, down sendromlu çocuklarla birlikte mavi kapak topladıklarını hatırlatarak bütün engellilerin ve engelli ailelerin Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Kapaklar sayesinde engelli gençlere tekerlekli sandalye alacaklarını söyleyen Çam, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kardeşleri için 5 poşet kapak topladığını söyleyen Ömer Kumandaveren, okulda, sokakta kapak topladığını ve toplamaya da devam edeceğini dile getirdi.

2 poşet kapak topladığı söyleyen Emirhan Keskin ise, çöpte bulduğu kapakları kardeşleri için biriktirdiğini dile getirdi.
Kaynak: İHA